LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gustav och Marie Mandelmanns beskedet om TV4-inspelningen

18 apr, 2020 
Gustav och Marie Mandelmann
Inspelningen av den femte säsongen av Mandelmanns gård är full igång.
Men den rådande situationen gällande coronaviruset har ställt till det även för Gustav och Marie Mandelmann, som nu tvingats ta ett drastiskt beslut för gårdens framtid.
– Som läget är nu kan vi inte annat göra, säger Marie till tidningen Land.
Annons
Familjen MandelmannBrand logo
Familjen Mandelmann

Gustav Mandelmann, 54, och Marie Mandelmann, 55, har blivit två folkkära profiler genom TV4:s Mandelmanns gård. I hela fyra säsonger har tittarna fått följa med dem i deras liv på gården Djupadal, som ligger på Österlen i Skåne.

Förutom den framgångsrika tv-serien har makarna även haft turen på sin sida i privatlivet. Tillsammans har de fyra barn och i december förra året fick familjen dessutom tillökning när Marie och Gustav fick sitt första barnbarn.

– Det är fantastiskt. Allt har gått bra och det blev en liten flicka som är jättegullig. Men hon kom lite för tidigt, egentligen skulle det ha blivit först i januari, sa Marie Mandelmann i december till Aftonbladet.

TV4:s strikta regler för inspelningen

Nu har det blivit dags för Gustav och Marie att spela in en femte säsong av det populära tv-programmet, som har en miljonpublik. Spridningen av coronaviruset ställer dock till det för paret på gården. Trots detta genomförs nu inspelningarna, men TV4 och makarna Mandelmanns har beslutat sig för att sätta upp några strikta regler.

Annons

– Ja, vi är ju oroade som alla andra och vill ta vårt ansvar. Så vi har bestämt tillsammans med TV4 att ingen som känner sig det minsta sjuk ska komma hit. Detsamma gäller oss, att vi ställer in vid minsta tecken på sjukdom, säger Marie till tidningen Land.

Plötsliga beslutet för gårdens framtid

Även om inspelningarna är i gång har paret tvingats göra en stor förändring i sin vardag. De har nämligen beslutat sig för att stänga gården helt och hållet för besökare under den närmsta tiden.

– Ja, vi har just beslutat att inte ha öppet för besökare i sommar. Som läget är nu kan vi inte annat göra än att hålla stängt, säger Marie.

Vanligtvis har Gustav och Marie mängder av besökare på sin gård, sitt café och sin gårdsbutik. Tidigare har makarna till och med tvingats införa ett förbokningssystem på sin hemsida för att kunna hantera mängden gäster, men i år blir det alltså väldigt annorlunda.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Annons