Gustav Fridolin om att bli pappa igen: "I värsta fall blir det en politiker"

Mitt i valkaoset i höstas stod Miljöpartiets Gustav Fridolin och frun Jennie Fridolin handfallna av förvåning av nyheten att de väntade ett syskon till Charlie. "Efterlängtad är inte alltid detsamma som välplanerad", skrev Gustav på sin Facebook.

Nu har förvåningen lagt sig och hemma i radhuset hos Gustav, 31, och Jennie Fridolin, 35, i Duvbo i Stockholm förbereds det för fullt inför storkens besök i maj. Snart ska treåriga Charlie bli storebror.

– Det blir mycket babysnack vid frukostbordet, berättar han och fortsätter:

– De säger att det är enklare med två barn..?

Utbildningsminister Gustav Fridolin med frun Jennie. Foto: All Over Press

Utbildningsminister Gustav Fridolin med frun Jennie. Foto: All Over Press

Den 10 maj 1983 tittade Gustav ut på Hässleholms sjukhus och nya bebisen verkar också ha det datumet i sikte. Om storken inte landar exakt på dagen får den lilla människan i alla fall samma stjärntecken som pappa – oxe. De som är födda i oxens tecken är kända för att vara stabila och envisa vilket ju passar en politiker. Men just politikintresset vill inte Gustav Fridolin att bebisen ärver i för stora mått.

– I värsta fall blir det en politiker! Det är ju mina gener så vem vet!

Under 2011 erhöll den nuvarande utbildningsministern tre fina titlar – som pappa till Charlie, som språkrör för Miljöpartiet och Årets papa. När Charlie var ett år var Fridolin föräldraledig ett halvår och sedan dess har han varit tydlig med att politiken inte får störa föräldraskapet.

– Det måste gå att kombinera med att vara pappa. Annars slutar jag, har han sagt tidigare.

Andra gillar också:

15 saker bara du som är lantis känner igen

17 gånger vi insåg att Charlie Hunnam skulle vara en bättre Mr Grey

17 saker som du bara fattar om du är en kort tjej

SENASTE NYTT!