Idol 2023 marknadsföring banner

Gunilla Perssons ursäkt till Åsa Vesterlund efter storbråket

27 aug, 2019 
https://image.hant.se/Lina_Ar-120x150.jpg.jpg?imageId=4948149&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Lina Arvidsson
Åsa Vesterlund och Gunilla Persson
Svenska hollywoodfruar drar igång på TV3 ikväll och stämningen blir spänd när Gunilla Persson och Åsa Vesterlund möts i säsongens första avsnitt. Men under den traditionsenliga frulunchen händer något som ingen hade anat.
Annons
Gunilla Perssons ursäkt till Åsa Vesterlund i Svenska Hollywoodfruar
Gunilla Perssons ursäkt till Åsa Vesterlund i Svenska Hollywoodfruar

Svenska hollywoodfruar har underhållit tv-publiken i 12 säsonger. Ikväll drar den 13:e säsongen igång på TV3. I det första avsnittet samlas årets deltagare för den traditionsenliga frulunchen – och dramatiken är igång.

I årets omgång av Svenska hollywoodfruar träffar vi Elena Belle, 34, Maria Montazami, 53, Siv Cotton, Åsa Vesterlund, 44, och Gunilla Persson, 60.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Gunilla Persson och Åsa Vesterlund har en konfliktfylld historia bakom sig. De båda hollywoodfruarna har åtskilliga gånger råkat i luven på varandra. Ett av de största bråken inträffade 2016 när Gunilla Persson kommenterade Åsa Vesterlunds barnlöshet. Det slutade, som många kanske minns, med att Åsa kastade ett glas vatten över Gunilla.

Den spända stämningen märks tydligt i säsongens första avsnitt där den trevliga atmosfären ändrar karaktär när Gunilla och Åsa möts öga mot öga under frulunchen. De vägrar hälsa på varandra och ord som ”spöke” och ”monster” flyger över matbordet medan de övriga fruarna försöker medla mellan dem.

Annons

– Hon har gått på min barnlöshet, hon har gått på att min kompis är fet, som har anorexia. Det är så grova saker som inte är okej, säger Åsa Vesterlund i programmet.

Gunilla Persson väljer då att be om ursäkt till Åsa.

– Vad jag än har gjort som är fel som har sårat Åsa, för det sista jag vill göra är att såra en annan människa medvetet. Om jag gör det omedvetet ber jag om ursäkt, säger Gunilla Persson.

Men ursäkten imponerar inte på Åsa Vesterlund.

– Hur kan man göra en sån omedveten grej, over and over again? säger hon.

Gunilla Persson vill bli vän med Åsa Vesterlund

En bit in i lunchen börjar Gunilla Persson fundera över sin relation till Åsa Vesterlund. I en synk berättar hon om tankarna.

– Här är en kvinna och hon är barnlös. Och jag tänker, det här är ju löjligt. Alla de här grälen vi har haft innan är ingenting jämfört med hennes lidande. Det är alltid bra att komma över det gamla och starta något nytt, fräscht, säger hon.

Annons

Och efter desserten säger Gunilla Persson något som förvånar de övriga fruarna.

– Jag tycker att Åsa och jag ska bli vänner igen. Jag tycker att du och jag ska bli vänner och att du kommer på mitt garden party, säger Gunilla Persson.

– Okej, jag ska fundera på det, säger Åsa Vesterlund.

Lunchen avslutas med en försonande gest mellan de två forna ovännerna.

– Jag hoppas att Åsa och jag kan fortsätta att hålla någon typ av dialog. Även fast det inte blir en stor kram ikväll kanske det blir det i slutändan. Det hoppas jag, säger Gunilla Persson, något som leder till en skål från Åsa Vesterlund.

Svenska hollywoodfruar sänds på tisdagar 21.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT

Annons