Gunilla Perssons tuffa beslut – efter mammans insjuknade: ”Illa”

Gunilla Persson om Svenska Hollywoodfruar

TV3-profilen Gunilla Perssons 93-åriga mamma Iris har insjuknat. På lördag skulle Gunilla ha åkt till Sverige för att marknadsföra den nya säsongen av Svenska Hollywoodfruar – nu står hon inför ett tufft beslut.

Gunilla Persson, 60, blev ett känt ansikte genom sin medverkan i TV3:s Svenska Hollywoodfruar. Tack vare realityserien har tittarna fått följa Gunilla, hennes dotter Erika, 16, och mamman Iris, 93, i deras vardag i USA.

Hollywoodfruns 93-åriga mamma Iris har de senaste åren haft några tillbud då hon varit tvungen att söka vård och Gunilla Persson har många gånger varit orolig för henne. I höstas svävade Iris mellan liv och död när hon drabbades av oregelbunden hjärtrytm, njursten och mycket lågt blodtryck.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

I april insjuknade Iris igen och fördes till sjukhus. Gunilla la då upp ett filmklipp från ambulansen på Instagram tillsammans med texten:

Mamma har förts till sjukhuset i ilfart ikväll. Hon började bli mycket sämre i ambulansen. Har precis kommit hem (midnatt) och man har gjort grundliga undersökningar på henne. Jag har hyrt caregivers 24/7 som vaktar henne. Vi ber till Gud för mammas tillfrisknande”.

Gunilla Perssons mamma tillbaka på sjukhus

Den gången tillfrisknade Iris efter att ha fått antibiotika, men nu har hon oturligt nog åkt in på sjukhus igen. Tanken var att Gunilla skulle flyga till Sverige på lördag för att marknadsföra den nya säsongen av Svenska Hollywoodfruar åt TV3 – men nu är det inte säkert att Gunilla Persson kommer att kunna lämna USA. I ett Instagram-inlägg förklarade hon igår:

”Det är superjobbigt nu igen. Mamma äter inget. De skulle ha skrivit ut henne idag från sjukhuset men hon är tillbaka på droppet. Jag har ju en flygbiljett på TV3:s räkning redan på lördag med massor av åtaganden i Sverige. Be till Gud att mamma blir bättre, doktorerna gör en massa tester på henne nu.”

Många av följarna ger Gunilla sitt stöd i kommentarerna under inlägget. En kommentar lyder:

”Hoppas att mamma Iris kan komma hem snart. Jag förstår att det är fruktansvärt jobbigt för er just nu.”

Svåra beslutet efter mamma Iris insjuknande

Gunilla Persson står nu inför ett väldigt svårt dilemma. Tiden är knapp och hon måste bestämma sig snabbt. Vågar hon lämna sin 93-åriga mamma på sjukhuset i USA? I ytterligare ett inlägg under gårdagen förklarade Hollywoodfrun:

”De närmaste dygnen med mamma får avgöra om jag sätter mig på ett plan till Sverige eller inte… Det hade känts bra om jag hade haft en svensk vårdgivare här att prata svenska med mamma. Men när mamma inte äter ens med mig så känns det riktigt illa. Vi ber till Gud för bättring men det är oroligt, det ska ni veta.”

Hennes följare har efter detta inlägg gett henne helt olika råd i kommentarsfältet. En person skriver:

”Hoppas du får åka och att någon pålitlig tar hand om mamma”

En annan följare  är av en helt annan åsikt:

”Stanna hos mor din – hon behöver dig som mest nu än hon någonsin behövt under hela sitt liv.”

En tredje person försöker trösta Gunilla med att det kommer bli bra vilket beslut hon än tar:

”Lyssna till ditt hjärta. Oavsett vilket beslut du tar kommer du göra med av kärlek. Din mamma vet att du älskar henne”

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT, Instagram