Gunilla Perssons sjukhusräkning: 600 000 kronor

Gunilla Persson

En av skillnaderna som brukar lyftas fram mellan Sverige och USA är kostnaderna för sjukvården. Gunilla Persson blev smärtsamt medveten om hur dyrt det kan bli i Amerika.

Tidigare i veckan berättade Hollywood-frun Gunilla Persson att hennes mamma Iris Persson blivit sjuk och först till sjukhus – bara minuter innan dottern Erika Perssons 18-årsdag.

”Lilla mamma förs till sjukhuset där jag sitter nu på akuten brevid henne 02.25. Man har gjort EKG, urinundersökning, lungröntgen och en massa blodtester. Mamma är mycket sjuk men kvicknar ändå till ibland och vi ber konstant till Gud för henne”, skrev Gunilla Persson på Instagram då.

Stora oron

Iris Persson har sedan dess tillfrisknat så pass att hon kunnat lämna sjukhuset, något som Gunilla Persson också berättade om på Instagram. Hon skriver också att hon varit orolig för sina mamma.

”Jag hade ingen aning om vilket skick jag skulle möta mamma i när jag kom idag på besök till henne på sjukhuset. Så här klar i huvudet var hon, vilken skillnad mot då hon nästan medvetslös fördes till sjukhuset på måndag natten”, skriver Gunilla Persson till en klipp på mamman och tillägger:

”Gud är så god att han låter henne överleva ännu en gång”.

Men sen kommer nästa stora bakslag för Gunilla Persson. Hon får nämligen veta att mammans försäkring inte täcker sjukhuskostnaderna, och att de fått en rejäl räkning.

”Sjukhusräkningen på närmare 70.000 dollar går till mig eftersom mammas dåliga försäkring inte täcker kostnaderna den här gången på sjukhuset!”, skriver Gunilla Persson.

70 000 dollar motsvarar över 600 000 svenska kronor.

Gunilla Persson berättar mer om det här på sin blogg.

”Avlöst av en caregiver som tog över vaket så stupade jag dödstrött i säng och sov tills telefonen väckte mig med en röst från sjukhuset som sa att mamma mådde bättre men att hon skulle förflyttas till ett sämre sjukhus pga att hennes försäkring inte täckte behandlingen på UCLA sjukhuset i Santa Monica”, skriver hon.

 

Gunilla Perssons vägran

När Gunilla Persson vägrade att flytta på Iris fick hon alltså veta att det skulle kosta henne.

”De fick mig alltså, eftersom jag vägrade att flytta på mamma, att skriva under att jag skulle bli ansvarig for närmare 70.000 dollar för hennes vård…”.

Gunilla Persson skriver också att hon var orolig över att inte kunna fira sina dotters 18-årsdag på grund av situationen med mamman, men att oron släppte efter att beskedet om hälsan kom.

”Att mamma mådde bättre var nyckelordet till att jag skulle få ihop festen och har har ni nyheten om vad Erika fick i present av mig. En splitter ny bil”, skriver hon.

Nu är som sagt Iris Persson, 94, hemma från sjukhuset igen.

Bild: Instagram, Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT