Gunilla Perssons nya beslut för dottern Erika – efter orden

Gunilla Perssons ändring för dottern Erika – efter hatstormen

Gunilla Perssons dotter Erika växer upp och är snart myndig.
Nu berättar Hollywoodfrun för Hänt om dotterns skolbeslut, hennes omtalade bilder och hur deras relation är idag.
– Hon är mitt uppe i massa beslut just nu, säger hon.

Gunilla Persson, 60, syns just nu i den nya säsongen av Svenska Hollywoodfruar på TV3, tillsammans med mamma Iris och 17-åriga dottern Erika.

Tittarna som har varit med från början har fått se Gunilla Perssons dotter växa upp framför kamerorna och fått se hur hon idag vuxit upp till att bli en tjej som älskar att skådespela, sjunga och skriva musik.

Erika verkar även vilja gå i mammas fotspår som modell, och poserar gärna framför kameran på sin Instagram. Men bilderna har fått många att reagera, och Erika har mötts av hat för att hennes bilder är ”för avklädda”, något hon själv slog tillbaka mot i somras på Instagram.

Nu berättar Gunilla Persson för Hänt om kritiken och näthatet – och vad hon egentligen tycker om bilderna.

– De är vissa som har skrivit saker till mig som ”hur kan du som kristen gå med på att ta sådana där bikinibilder”? Då säger jag så länge man inte släpper bikinin är det väl okej.

Hon förklarar hur hon under sin modellkarriär tog en mängd bilder i enbart underkläder eller bikini – och att det inte är något fel med det.

– Jag har tagit massa sådana bilder i mitt liv då jag har så långa ben, vad är det för fel på det? Folk är avundsjuka tror jag, varför ska de jämt ha något att klanka ner på i Sverige. Jag förstår verkligen inte varför, säger hon.

Ska göra om Erikas Instagram

Efter hatet väljer Gunilla Persson att göra om dotterns Instagram.

– Jag har sagt till Erika att vi ska ta ”high fashion shoots”, med jättevackra kläder så att folk ser hur vacker hon är i dessa kläder. Så nu ska vi ändra lite på hennes Instagram så den blir lite mer mode.

Vad säger Erika om det då? 

– Hon vill det. Men då säger hon att ”då kan inte du vara fotograf mamma, då måste vi anlita professionella fotografer.” Jag tycker jag tar fina bilder, men jag förstår henne. Jag klandrar henne inte för det. Så nu ska vi se efter vilka fotografer som vill fota henne.

Gunilla Persson lägger till att det handlar om mycket mer än Erikas utseende, då hon även är smart tjej som brinner för att hjälpa andra.

– Jag tycker om henne så mycket. Jag älskar henne över allt på hela jorden. Jag lever för min familj. Hon är väldigt mån om miljön och att världen ska förbättras och för samhället och politik.

Erikas skolbeslut

Gunilla Persson berättar även att Erika har väldigt mycket just nu – då hon är mitt uppe i ett stort beslut. Hon måste bland annat snart välja vad och vart hon vill fortsätta sina studier efter high school.

– Hon är mitt uppe i massa val just nu då hon funderar mycket över vilket universitet hon ska välja och så. Hon är en väldigt duktig student som studerar långt in på nätterna. Som igårkväll hade vi en fest men istället för att vara med på festen sitter hon med sin extra lärare på rummet och studerar. Hon är en student som bara nöjer sig med högsta betygen.

Hon överväger också att sluta gå i skolan och satsa på hemskolning, för att bli mer effektiv med sina studier. På så sätt skulle hon få mer tid över till att satsa på sina drömmar om en artist och skådespelarkarriär.

– Ibland känner hon att det vore bättre för henne med hemskolning, då hon känner att tiden i skolan är mycket slöseri med tid. Det är lektioner där hon inte lär sig mycket alls, då lär hon sig mer av de lärare som vi anställer privat hemma. Hon vill ha mer kontroll över sin tid.

Gunillas relation med dottern

På frågan hur Gunilla Persson och dotterns relation är nu när Erika är äldre svarar hon att den bara blir bättre och bättre.

– Relationen är bättre än någonsin. Det är så härligt att ha en nästan vuxen tjej som dotter. Det är intressant att se hur hon utvecklas. Det är mycket som händer nu de här åren fram tills hon blir tjugo. Vi är väldigt nära, hon berättar nästan allt för mig. Hon låter mig inte vara utanför liksom.

Så ni kan prata om allt?

– Jag tycker det. Vi har även ungefär samma syn på saker och ting. Hon är uppvuxen kristen men hon är ingen fördömande tjej. Hon välkomnar alla. Hon är väldigt snäll min dotter, säger hon.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Privat