ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunilla Perssons glädjebesked – firar mamma Iris 97-årsdag: ”Kämpat”

18 feb, 2023 
André Färnsveden
Gunilla Persson.
Gunilla Persson har haft flera rädslor över sin mamma Iris den senaste tiden.
Nu kan hon istället fira sin mammas 97-årsdag.
Men inte riktigt så som hon tänkt sig.
”Vi måste isoleras”, skriver Gunilla.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gott nytt år önskar Gunilla Persson från HollywoodBrand logo
Gott nytt år önskar Gunilla Persson från Hollywood

Gunilla Persson, 63, har sedan sin tid i succéprogrammet varit en omtyckt profil på svenska kändisscenen. Men i programmet var det inte bara Gunilla som tittarna fick lära känna, utan även hennes familj – dottern Erika Persson, 20, och mamman Iris Persson, 97.

Gunilla flög sin mamma till USA för att kunna ta hand om henne, vilket hon gör än idag. Men de senaste månaderna har inte varit lätta för Iris.

Gunilla Persson svårt sjuk – rädslan för mamma Iris

I slutet av förra året fick Gunilla en riktig skräckupplevelse med sin mamma. Hon hade blivit sjuk med sepsis och fick även en hög hjärtfrekvens. Det berättade hon i en intervju med Aftonbladet.

– Hon kom in på sjukhuset och var väldigt, väldigt sjuk med sepsis och jättehög hjärtfrekvens. Det slog som en slaghammare, alltså 170-180 slag i minuten, säger hon till tidningen.

Annons

– Trots att hon hade den på så var hennes syre inte bra ändå. Så det var mycket nära att hon dog där, säger Gunilla.

Nyligen blev även Gunilla sjuk, då både hon och dottern Erika fått coronaviruset. Med sin mammas födelsedag runt hörnet var hon orolig över hur det skulle bli med det planerade kalaset.

”Nu vill jag att ni hjälper oss att be för mamma så att mamma inte får detta. Vi kommer att försöka göra allt för att inte få in baciller i hennes rum.

Hon fyller ju trots allt 97 år på lördag och jag som skulle ha fest. Men huvudsaken är att vi överlever och speciellt lilla mamma.

Gunilla Perssons stora lyckobesked – får fira mamma Iris på 97-årsdagen

Men nu verkar det som att lyckan har vänt. När Hänt når Gunilla Persson på mammans födelsedag kan hon bekräfta att de åtminstone kan fira födelsedagen i samma hushåll.

Annons

Hon är inte på sjukhuset, hon är hemma.

Men eftersom Gunilla och Erika måste isolera sig på grund av corona så fanns ännu en oro kvar då hon fortfarande måste sköta sin mamma trots sjukdomen.

Gratulationer till älskade lilla mamma - 97 år idag - den 18 februari - En ”suitor” skickade denna magnifika tårta (Red velvet cake) men vi får antingen spara den eller äta upp den själva, Erika och jag eftersom vi måste isoleras pga Covid. Jag tänkte göra ett collage av födelsedagar och visa för mamma eller låta en av vårdgivarna visa dem eftersom jag inte kan spendera någon tid i hennes rum.”, skriver Gunilla och fortsätter:

Dessvärre har jag inte fått tag i någon sjuksköterska så jag är den enda som kan sonden och jag har på mig tre munskydd och dubbla handskar.Hoppas att det räcker, vad tror ni? Men jag måste sköta om hennes mat, medicinering och vatten.

Gunilla avslutar gratulationen med några fina ord om sin mamma Iris.

”Jag är så stolt över mamma och tacksam över att hon har kämpat igenom så svåra tider och att hon fortfarande finns kvar i livet och kan le sitt vackra leende mot mig”

Grattis på 97-årsdagen Iris Persson!

FOTO: Magnus Sundholm/Aftonbladet/TT, Privat

Annons