Gunilla Persson polisanmäler GW: "Hoppas på fängelsestraff"

Gunilla Persson och Leif GW Persson i bråk efter orden i TV4

När Leif GW Persson pratade om Gunilla Persson i TV4-programmet Brottsjournalen såg Hollywoodfrun rött. Nu har Gunilla Persson polisanmält Leif GW Persson för förtal.

Häromdagen råkade Hollywoodfrun Gunilla Persson, 59, i storbråk med kriminalprofessorn Leif GW Persson, 73. Det var efter att Leif GW Persson pratat om Gunilla Persson i tv-programmet Brottsjournalen i TV4 som bråket brakade loss.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet!

Leif GW Persson menade i Brottsjournalen att Gunilla Persson är skyldig till att ha stulit ett par solglasögon värda 4 700 kronor, ett brott som hon i förra veckan friades från. Gunilla Persson har gått med på en så kallad plea bargain, en uppgörelse. Att hon gjorde detta istället för att gå till domstol beror på de stora kostnader och den tid som en juryrättegång skulle kräva.

– Det innebar för mig att jag skulle genomgå en kurs på fyra timmar. That’s it. Så fick jag då betala hundra dollar i rättegångskostnader. Eftersom jag inte hade några tidigare straff och det var uppenbart att jag inte hade för avsikt att stjäla dessa glasögon så blev det absolut mest minimala man någonsin kan få, säger Gunilla Persson i sin podcast The Gunillas podcast.

I Brottsjournalen tog Leif GW Persson och programledaren Jenny Strömstedt också upp Hollywoodfruns tvist med Försäkringskassan där myndigheten kräver TV3-profilen på 332 564 kronor för utbetalad sjukersättning, något som de anser att hon inte haft rätt till.

– Problemet med henne är att hon aldrig är i landet, så det är väldigt svårt att komma åt henne, svarar han och tycker att det borde göras en grundlig förundersökning så att hon grips nästa gång hon kommer hem till Sverige, sa Leif GW Persson i programmet och fortsatte:

–  Med tanke på flyktfaran får hon väl sitta i finkan som alla andra, säger han.

Professorns ord fick Gunilla Persson att rasa och nu har hon anmält honom för förtal. I Gunillas podcast spelar hon upp samtalet med polisen där hon polisanmäler Leif GW Persson.

– Det där är grov ärekränkning av min person, säger Gunilla Persson i podden.

Hon fortsätter:

– Jag hoppas verkligen att han får fängelsestraff för detta. Det kommer bli mitt mål.

Gunilla Persson understryker att hon inte har något emot TV4 som hon gjort många samarbeten med, bland annat Biggest Loser VIP och Fångarna på fortet.

– Ni ska inte tro ett enda ögonblick att jag går emot kanalen eller att jag går emot Jenny Strömstedt som bara gör sitt arbete som journalist. Utan jag går emot denna man som sitter inför hela svenska folket och fyller alla med lögner. Det är liksom oförlåtligt. Det måste straffas, säger Gunilla Persson.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Gunilla Persson hotar att polisanmäla GW efter orden i TV4

LÄS OCKSÅ: Moraeus rädsla för Gunilla Persson under TV4-inspelningen

FOTO: IBL