TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Gunilla Persson: "Många säger att jag borde bli statsminister"

23 okt, 2017 
AvJoakim Almén
Hollywoodfrun Gunilla Persson har uppmanats att ge sig in i politiken. Blev hon folkvald skulle hon börja med att ändra hela åldringsvården. “Det är många som säger att jag borde bli statsminister i Sverige”, säger hon när hon gästar ”Nyhetsmorgon” i TV4.
Annons

Hollywoodfrun Gunilla Persson, 58, är på besök i Sverige. Här passar hon på att göra mycket press och intervjuer för att marknadsföra ”Svenska Hollywoodfruar” som sänds på tisdagar på TV3.

I helgen träffade hon bland annat Jenny Alversjö, 43, programledare för “Nyhetsmorgon” i TV4. De diskuterade bland annat hur Gunilla Persson ser på bilden av sig själv som förmedlats via programmet, den pågående #metoo-kampanjen och det politiska läget i USA.

Hon berättar att hon och dottern Erika Persson blev chockade när Donald Trump, 71, vann det amerikanska presidentvalet.

– Vi satt där som frågetecken, vi var totalt chockade, Erika och jag. Vi trodde inte att det var sant, det här måste vara ett misstag. Men jag tror att det berodde mycket på att demokraternas kandidat var så korrumperad. Hade man haft en bättre kandidat, hade Trump aldrig vunnit, säger hon i “Nyhetsmorgon”.

Själv röstade inte Gunilla Persson i valet. I dag ångrar hon att hon inte lade sin röst på demokraternas kandidat Hillary Clinton, 69. Hon hade, enligt Hollywoodfrun, varit det minst dåliga alternativet.

Annons

Gunilla Persson är inte rädd för att säga vad hon tycker och tänker, och genom åren har hon flera gånger uttalat sig kontroversiellt i “Svenska Hollywoodfruar”.

Nu menar hon att det är många som tycker att hon borde ge sig in i politiken.

– Det är många som säger att jag borde bli statsminister i Sverige. Jag spelar statsminister i mitt eget program och det var många som tog det på allvar och sa “Gunilla, du är som stöpt och skapt för att vara politiker”.

Hon säger i “Nyhetsmorgon” att det första hon skulle göra om hon faktiskt blev statsminister är att “ändra hela åldringsvården”, som hon tycker är “usel” i dag, eller som hon uttryckte det när hon gästade ”Breaking News med Filip och Fredrik”: ”Mordtjänsten”. I programmet avslöjar hon också var hon INTE står politiskt.

– Jag är ingen socialdemokrat, definitivt inte. Jag hatar jantelagen, jag hatar när alla ska vara lika och man inte får sticka ut, vara annorlunda eller på ett speciellt sätt. Det gör att samhället blir kallt. Det måste finnas mer generositet i vårt samhälle, där man accepterar mera.

Artikeln publicerades först på Allas.se och är skriven av Minna Wallén-Widung.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons