LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunilla Persson i rullstol – oron bara dagar innan Melodifestivalen

13 feb, 2024 
Gunilla Persson är på plats i Sverige – men när hon anlände på Arlanda satt hon i rullstol.
Nu berättar hon om kraven.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Domen om Gunilla Persson i Melodifestivalen: ”Kommer älska eller...”Brand logo
Domen om Gunilla Persson i Melodifestivalen: ”Kommer älska eller...”

Gunilla ställer upp med bidraget I won't shake (La la Gunilla) och hon har tidigare berättat att låten är som klippt och skuren för henne.

– Det var "one take the Gunilla alltså". Det gick så lätt att spela in den där sången, den var som skräddarsydd för mig!, sa hon i sin podd.

Gunilla Persson till sjukhus – bara 2 veckor innan Mello

Med andra ord var allt som klappat och klart för succé. Men då var plötsligt olyckan framme. Förra veckan tvingades Gunilla åka in akut till sjukhus och enligt läkarna verkar det röra sig om kristallsjukan.

Tack och lov så kom Gunilla på benen igen och är nu på plats som planerat, även om flygresan behövde skjutas upp några dagar. Det i sig är ju inga konstigheter, men många höjde på ögonbrynen när Gunilla kom ut i ankomsthallen på Arlanda.

Annons

Då satt hon nämligen i rullstol. När Gunilla gästar Nyhetsmorgon får hon frågan om rullstolen och om det var så pass illa.

– Ja, det är ju nämligen så att jag har legat på sjukhus i fyra dagar. En morgon kände jag att hela rummet gick runt som i cirklar. Den här yrseln gick inte bort så då blev jag inlagd på sjukhuset, förklarade hon då och fortsatte:

– De tog alla möjliga tester men det är inget farligt iallafall.

Gunilla Persson om måendet – här är kraven

Om man anmäler sig som rullstolspassagerare på flygplan så får man lite fördelar. Bland annat ingår "priority boarding" och man får hjälp att komma till rätt gate i god tid. Dessutom får man hjälp vid avstigning också och flygplatspersonalen kör passageraren i rullstol ända till taxin i princip.

Om detta var ett krav från Gunillas håll är fortfarande okänt. Men hon har åtminstone varit öppen med sina krav som hon har på "Mello". Hon vill gärna bli omhändertagen så att hon ska klara av att göra sitt bästa i tävlingen.

Annons

– Läkaren sa att jag definitivt inte kunde sitta upprätt i så många timmar. I business class kan man ligga ner raklång och sova utsträckt vilket gör en enorm skillnad. Även när man inte är sjuk, men är man sjuk så är det definitivt i mitt fall en absolut nödvändighet för att kunna komma fram hel och inte bli sämre, säger Gunilla Persson till Aftonbladet.

Gunilla fick även frågan om hon har några andra krav.

– Naturligtvis vill jag kunna få tillräckligt med tid till sömnen. Jag tror att sömnen är nyckeln till att detta ska lyckas, att man inte är helt uttröttad. Det är också många gånger det som kan ge en yrsel, säger hon och fortsätter:

– Sedan vill jag ha massage. Jag måste ha någon som löser upp nacken och axlarna så jag inte blir så yr. Men också att man vill känna sig omhändertagen. För att jag ska kunna leverera till max så måste jag kunna känna att jag är en betydelsefull person.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons