Gunilla Persson i branddrama – berättar om rädslan

Gunilla Persson i nytt branddrama – berättar om rädslan

Gunilla Persson är skräckslagen – folk evakueras där hon bor.
För Hänt berättar hon om rädslan för den stora skogsbranden.
– Det är bara att be till gud för beskydd, säger hon.

Svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson är rädd – en skogsbrand sprider sig i Pacific Palisades i Los Angeles där hon bor. Enligt Daily Breeze har 200 hem fått evakueras på grund av branden. De har fått använda helikoptrar som vattenbombar då de inte räckt för brandmännen att släcka nere på mark.

– Detta är en extremt utmanande situation för brandmän att släcka till hands, säger en talesperson för Los Angeles brandstation till sajten och fortsätter:

– Vårt meddelande till allmänheten är att hålla sig borta från området. Vi kommer att ha ett evakueringscenter där vi även kommer ha information om branden till alla.

Gunilla Persson har uppdaterat sin Instagram med bilder på elden och räddningstjänsten.

”Det brinner där vi bor. Detta är en fasansfull dag och luften fylls snabbt med det jag hatar så mycket – brandrök”, skriver hon.

För Hänt berättar hon hur läget ser ut för henne och familjen.

– Många evakueras inte alls långt från oss. Några minuters bilväg bara. Vi sitter fastklistrade vid tv:n. Jag får ständigt vara alert för signaler på telefonen. Det handlar om vilket håll vinden blåser, säger Gunilla Persson.

Hon berättar att hon känner en stark rädsla – då de inte vet hur allvarligt det kan bli.

– Jag är mer rädd än Erika som är hemma sjuk från skolan. Jag är tacksam över att hon är hemma hos mig.

Finns det något ni kan göra för att hålla er säkra?

– Det är bara att be till gud för beskydd och det är vad jag gör, säger hon.

Gunilla Persson har fått bevittna en brand förut

Gunilla Persson har fått vara med om en hemsk brand tidigare – för bara två år sedan.

Det var 2017 i mitten av april som Hollywoodfruns dåvarande hus i Pacific Palisades drabbades av en brand. I säsongsfinalen av Svenska Hollywoodfruar 2017 berättade hon om branden.

Hon vaknade mitt i natten och efter att ha öppnat en dörr möttes hon av lågor och väckte då fort Erika. De hittade en av familjens katter under Gunillas säng men Erika var fast besluten om att även hitta den andra katten.

– Erika vill upp för trappan för att hämta Tusse, men jag sa nej, du kan inte gå upp däruppe. Titta inte ens upp där, det brinner för fullt, säger hon i programmet.

Både Gunilla och Erika tvingades kasta sig ut ur huset för att rädda sig själva.

– Vi slängde oss ut från mitt sovrum, där det finns en utgång. Hur svårt det än är så är det barnet som måste skyddas förstås sa hon då i programmet.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram/Gunilla Persson