Gunilla Persson försvarar Erika efter kritiken mot bilderna

Gunilla Persson försvarar dottern Erika efter kritiken mot bilderna

Gunilla Perssons dotter Erika har den senaste tiden mötts av kritik för bilder hon publicerat på sin Instagram. Nu går mamma Gunilla i försvar.
”Ramaskri från lejonmamman Gunilla”, skriver hon.

Under åren som Gunilla Persson, 60, har varit med i TV3:s populära realityserie Svenska hollywoodfruar har tv-tittarna även fått följa hennes dotter Erika Persson och se henne växa upp. Det är nu nio år sedan Gunilla och Erika gjorde entré i programmet – och Erika har hunnit fylla 17 år och är en flitig användare av sociala medier, precis som sin mamma.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

På Instagram delar Erika ofta med sig av bilder från sin vardag där hon poserar i olika outfits, däribland badkläder och kjolar. I kommentarerna hyllas hon ofta från följare som tycker att hon borde börja jobba som modell. Men det finns även en del personer som ser negativt på 17-åringens bilder, då de tycker att fotografierna är för lättklädda.

I ett inlägg med en serie bilder på sig själv i bikini sparkade Erika Persson nyligen tillbaka mot kritikerna och vädjade om att sluta få kommentarer om sin kropp.

”Sluta sexualisera en tonårstjej i bikini!! Vi postar inte bilder för manlig uppmärksamhet, inte heller för någon annan anledning än att vi känner för det”, skrev hon då.

I en frågestund på Instagram fick Erika Persson även frågan om vad mamma Gunilla tycker om de avklädda bilderna och gav då svar på tal:

”Hon är ju den som tar dem”, svarade hon.

Gunilla sätter ner foten efter kritiken mot dottern

Nu ryter även Gunilla Persson ifrån mot de personer som skrivit kritiska kommentarer på dotterns Instagram-konto.

”Jag har tagit nästan alla fotografier på Erika som hon postar på sin Instagram och jag ser ingenting som helst fel i att hon är stolt över sin kropp och vill visa upp den. Men hon får ta mycket skit för det och då kommer ramaskri från lejonmamman Gunilla”, skriver hon i ett blogginlägg.

Hon fortsätter:

”Det är svårt för tonåringar i dagens samhälle, det pågår en fruktansvärd kroppshets med en fixering på hur smal man måste vara for att vara vacker. Det ar viktigt att ni tjejer vet att ni är vackra som Gud har skapat er, naturligt sköna även om det kanske inte uppfyller de krav som modellagenturerna är ute efter”.

Avslutningsvis ger Gunilla Persson ett par peppande ord till sina bloggläsare och förklarar att alla är vackra och värdefulla på sitt eget sätt.

”Alla är vi olika och alla har något vackert att vara stolt över och det bästa av allt är att vi alla är lika inför Gud. Du som läser detta, du är mycket värdefull och du är gränslöst älskad av din skapare så titta dig inte för kritiskt i spegeln utan vet att du är älskad”, skriver hon.

FOTO: TT