Gunhild Stordalens val efter separationen

Det har Gunhild Stordalen gjort efter separationen

Efter 14 år tillsammans går Petter och Gunhild Stordalen skilda vägar.
Gunhild Stordalen har inte uttalat sig på egen hand, däremot står det klart att hon inte var i Norge när separationen bekräftades – och var hon nu befinner sig är oklart.

I söndags slog den chockerande nyheten ner att makarna Petter, 56, och Gunhild Stordalen, 40, separerar. Efter 14 år som par – nio år efter ett storslaget lyxbröllop i Marocko – har de valt att gå skilda vägar.

Paret gjorde ett gemensamt uttalande om beslutet att sluta bo tillsammans.

– Vi har stått sida vid sida i stora upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, säger Gunhild Stordalen i uttalandet.

Stordalens kamp i kulisserna de senaste åren

Makarna Stordalen har utåt sett haft en kärlekssaga; Petter som framgångsrik hotellmagnat och Gunhild som läkare, filantrop och miljöaktivist. Men deras liv tillsammans har varit allt annat än en dans på rosor – 2014 drabbades Gunhild av den autoimmuna sjukdomen systemisk skleros. Under flera tillfällen har hon genomgått alternativa och riskfyllda behandlingar utomlands, men sjukdomskampen har varit tuff för paret.

Petter Stordalen är aktuell med boken Äntligen måndag där han delar med sig av hur sjukdomen tärt på förhållandet.

I dag läste jag att föräldrar som mister ett barn, har större sannolikhet att gå ifrån varandra. Det samma gäller kärlekspar där en i förhållandet är allvarligt sjuk”, skriver han bland annat.

Petter Stordalen har dagar före separationen gjort flertalet intervjuer där han hintat om att framgången haft en baksida. Gunhild har mellan sina sjukhusvistelser satsat allt på sin stiftelse EAT foundation, och parets egentid har varit lätträknad. Något Petter talade om i en intervju i förra veckan och konstaterade att förhållandet förändrats under årens gång.

– Något av det man mister då, det är det vi hade i början: Tid tillsammans. Hon var alltid med mig på resa, jag var alltid med henne. Så blev Gunhilds marknad världen och hon visste att om hon skulle realisera de saker hon drömde om, så kunde hon inte göra det från Oslo eller Stockholm, säger Petter i en intervju med Expressen.

Det har Gunhild Stordalen gjort efter separationen

Gunhild Stordalen har inte varit lika frekvent i media om relationen. Istället har hon inte gett en enda intervju, däremot publicerade hon ett inlägg på Instagram samma dag som separationen bekräftades. Och det går inte att missa att hon oavsett relationsstatus med Petter fortfarande satsar på sin stiftelse.

”Sätter mat på agendan! Idag avslutade vi den inledande tre dagar långa Leading mind-konferensne för barn och ungdomar i Florens tillsammans med Unicef som tar upp problem, utmaningar och vilka lösningar vi behöver för att bättre stödja psykisk hälsa för ungdomar runt om i världen”, skrev Gunhild Stordalen bland annat.

Inlägget är geografiskt taggar till italienska Florens, vilket innebar att Gunhild Stordalen inte ens var i Norge när separationen blev offentlig. Var hon efter i söndags har befunnit sig är inte känt.

FOTO: TT

Senaste nytt