Gunhild Stordalens stora glädjebesked efter tuffa tiden

Gunhild Stordalen berättar nu den glädjande nyheten.

Efter all motgång med både skilsmässa och sjukdom kommer nu ett glädjebesked i Gunhild Stordalens liv – efter flera års väntan.
”Ett litet mirakel”, skriver hon på sin Instagram.

Förra månaden kom det överraskande beskedet att Petter Stordalen, 56, och Gunhild Stordalen, 40, bestämt sig för att gå skilda vägar. Detta efter att ha varit ett par i 14 år, varav nio som gifta.

I ett uttalande berättade Gunhild om det stora beslutet.

– Vi har stått sida vid sida i stora upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, sa Gunhild Stordalen i uttalandet.

Gunhilds glädjande hälsobesked

2014 fick Gunhild Stordalen veta att hon drabbats av den ovanliga autoimmuna sjukdomen systemisk skleros. På grund av detta har hon flera gånger genomgått riskfyllda behandlingar utomlands.

Petter Stordalen har stått vid Gunhilds sida under kampen mot sjukdomen, men tiden har varit tuff för paret. När Gunhild Stordalen diagnostiserades med den dödliga sjukdomen sa läkarna att hon i värsta fall bara hade ett halvår kvar att leva. För att försöka råda bot på sjukdomen har hon genomgått komplicerade cellgifts- och stamcellsbehandlingar i Nederländerna.

Men nu kommer hon med ett glädjebesked från Gunhild på Instagram efter alla motgångar.

”Ett litet mirakel! På bara fem år har en dödlig diagnos blivit botbar. Tack vare en medicinsk innovation i kombination med en hälsosam plantbaserad mat, sömn och meditation kan jag äntligen sluta med de otäcka transplantationsmedicinerna. Det är den bästa julklapp jag någonsin kunnat önska mig”, skriver hon.

Uppmaningen till följarna

Gunhild Stordalen skriver även i sitt inlägg att hon hoppas att flera som är drabbade av sjukdomen nu kan få hjälp. Till inlägget har Gunhild Stordalen också publicerat en bild där hon står på ett apotek för att lämna tillbaka de mediciner hon nu inte längre behöver använda.

Oanvända mediciner förorenar vår miljö och vårt vatten och så småningom hamnar de i vår mat”, skriver hon i inlägget.

FOTO: TT/Terje Pedersen, Instagram

Senaste nytt