Gunhild Stordalens plötsliga paus – efter infektionen

Gunhild Stordalen tillsammans med maken Petter Stordalen är seriösa på ett event.

Gunhild Stordalen har i flera år kämpat mot den obotliga sjukdomen systemisk skleros. Det har dock inte stoppat henne från att fortsätta leva ett aktivt liv. 40-åringen brukar även vara bra på att uppdatera om sitt liv på sociala medier, men på sistone har det varit tyst. Nu förklarar hon varför.

Under de senaste åren har den norska läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen, 40, kämpat mot den obotliga sjukdomen systemisk skleros. Det är en bindvävssjukdom där immunförsvaret förändras som också innebär ökad bindvävsproduktion på huden samt inre organ. Detta resulterar i stram och tjock hud. Kroppen stelnar och organen kan sluta fungera som de ska.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Gunhild är gift med den norska hotellmogulen och miljardären Petter Stordalen, 56. Paret har varit öppna med kampen, svårigheterna och allt som kommer med sjukdomen.

40-åringen fick diagnosen 2014 och har sedan dess genomgått olika typer av tuffa och krävande behandlingar, bland annat i Amsterdam, och hon tar dagligen medicin.

Ett tag blev Gunhild bra, men insjuknade snabbt igen vilket blev ett tungt bakslag för både henne och maken. Förra året återvände hon till Amsterdam för en 18-månaderskontroll, och fick då glädjebeskedet att allt såg stabilt ut.

Norska tidningen Dagbladet rapporterar om att trots sjukdomen lever Gunhild ett aktivt liv, vilket hon ofta visar upp via sociala medier. På sistone har det dock varit ganska tyst från 40-åringen.

I ett nytt inlägg på Instagram förklarar Gunhild pausen.

De gör livet lättare

”Jag har varit tyst ett tag för att jag inte har mått bra på grund av en infektion. Men de här två killarna och antibiotika gör livet så mycket bättre”, skriver Gunhild Stordalen på Instagram.

Bilden till texten är en selfie från en promenad som maken Petter tagit tillsammans med Gunhild och parets hund.

Gunhild Stordalens bild på Instagram efter pausen.

Gunhild fortsätter inlägget genom att uttrycka en förhoppning.

”Jag hoppas att vara tillbaka snart – och att vara med på EAT-drömlaget i de sista förberedelserna för EAT forum 2019”, skriver Gunhild.

EAT är Gunhilds stiftelse som hon jobbat med i flera år. Hon har rest världen runt med stiftelsen för att belysa de globala hälso- och miljöutmaningar som är knutna till mat och matproduktion.

EAT forum äger rum i Stockholm den 12-13 juni i år och konferensen samlar flera av de stora globala företagen och lockar inflytelserika människor från flera olika områden.

Vi på Hänt hoppas förstås att Gunhild mår bättre snart!

FOTO: TT/Terje Pedersen, TT/Karin Törnblom

Senaste nytt