LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gunhild Stordalens oväntade beslut efter nya sjukdomsbeskedet

13 jun, 2019 
Lina Arvidsson
Gunnel Stordalen trotsar sjukdomen för att tala i Stockholm.
Norska miljöaktivisten Gunhild Stordalen lider sedan flera år av den ovanliga och obotliga sjukdomen systemisk skleros. Under våren har hon varit borta från sociala medier på grund av en infektion. Men nu befinner sig Gunhild Stordalen i Stockholm tillsammans med maken Petter Stordalen och trotsar sjukskrivningen.
Annons
Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivningBrand logo
Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivning

Den norska läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen, 40, har i flera år kämpat mot den obotliga sjukdomen systemisk skleros. Det är en ovanlig bindvävssjukdom, som bland annat förändrar immunförsvaret och orsakar försämrad blodcirkulation och ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ.

Gunhild är gift med den norska hotellmogulen och miljardären Petter Stordalen, 56. Under hennes sjukdom har parit varit öppna med svårigheterna kring sjukdomen och den omfattande behandling som Gunhild får.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Gunhild Stordalen levt ett aktivt liv sedan hon fick diagnosen för fem år sedan. Men under de senaste månaderna har hon tagit en paus från sociala medier, något som fått hennes många följare att undra vad som hänt.

För några veckor sedan berättade hon på Instagram att frånvaron på sociala medier berodde på en infektion.

”Jag har varit tyst ett tag för att jag inte har mått bra på grund av en infektion. Men de här två killarna och antibiotika gör livet så mycket bättre”, skrev Gunhild Stordalen på Instagram då till en bild på sig själv, maken Petter Stordalen och deras hund.

Annons

Trotsar sjukskrivningen

För GT berättar Gunhild Stordalen att hon haft infektionen under en längre tid.

– Jag har under hela våren kämpat med en infektion som läkarna inte vet var den kommer ifrån. Den har inget med min bindvävssjukdom att göra, men jag går på immundämpande mediciner som gör att jag är mer känslig för just infektioner, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Jag lär mig ständigt att hälsa inte är något man kan ta för givet.

Gunhild Stordalen är nu sjukskriven, men har valt att arbeta litegrann. Under matmässan EAT Forum i Stockholm gjorde hon ett framträdande och höll ett tal under onsdagen. Maken Petter Stordalen fanns också på plats till stöd för sin fru.

– Det har betytt mycket för mig att komma på benen till öppningen av forumet i dag, om än för en kort stund. Jag är självklart otålig när det gäller att komma tillbaka i arbete, men nu får jag hålla mig tills dess att sjukskrivningen är över i slutet av sommaren, säger Gunhild Stordalen.

FOTO: Terje Pedersen/TT, Christine Olsson/TT

Annons