LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunhild Stordalens ord om skilsmässan med Petter Stordalen

22 apr, 2020 
Linnea Lundgren
Gunhild Stordalen
Gunhild och Petter Stordalen har varit ett av nordens absolut mest omskrivna par.
Nu berättar Gunhild i Feminas stora hållbarhetsnummer om varför hon och Petter gick skilda vägar.
– Bilden störde mig, säger Gunhild.
Annons
Petter Stordalen gästar SkavlanBrand logo
Petter Stordalen gästar Skavlan

Kärleken övervinner inte allt

Gunhild Stordalen

Skilsmässan mellan nordens största powerpar kom som en chock för många. Strax innan meddelandet kring separationen hade Gunhild och Petter synts skrattande och kramandes på diverse offentliga tillställningar.

Gunhild Stordalen
Annons

Men trots att Gunhild verkligen understryker hennes och Petters starka relation även idag menar hon att bilden utåt inte säger hela sanningen. Gunhild lider av den allvarliga autoimmuna sjukdomen systemisk skleros, en sjukdom som för många leder till döden. Under intensiva behandlingar och svåra perioder av smärta har kärleken blivit lidande.

– Jag vet att det är många som har svårt att begripa hur vi som var så bra tillsammans inte klarade det. Men samtidigt måste man förstå att en tillvaro där en är sjuk hela tiden innebär extremt stora påfrestningar. Vi trodde varje gång när vi var igenom en behandling att ”nu, nu blir det bättre”, men så blev jag sjuk igen, säger hon I Feminas stora hållbarhetsnummer.

Hatade bilden av sig själv

I intervjun med Femina berättar Gunhild även att bilden av henne som en “lyxhustru” har stört henne. Petter är mångmiljardär och många har skapat sig förutfattade meningar om läkaren och klimataktivisten Gunhild Stordalen.

Annons