LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gunhild Stordalens nya ord om barnbeskedet med Petter

21 apr, 2020 
Linnea Lundgren
Gunhild Stordalen
Efter tio år som äkta makar gick Gunhild och Petter Stordalen skilda vägar under förra året.
Nu berättar avslöjar hon detaljer kring varför hon aldrig valde att skaffa barn med exmaken.
– Petter var definitivt inte en del av planen, säger hon i Feminas stora hållbarhetsnummer.
Annons
Allt om Gunhild StordalenBrand logo
Allt om Gunhild Stordalen

– Petter var definitivt inte en del av planen. Det var överhuvudtaget ingen strategi, snarare tvärtom. Jag blev förälskad och oförnuftig. Kanske den gång jag har gått ifrån mina principer om att inget skulle få störa mina studier och planer. Jag hade aldrig tänkt att gifta mig eller etablera en tvåsamhet med någon så som jag gjorde med Petter, säger hon till tidningen.

Tittade på sin egen mamma

Anledningen till att norskan bestämt sig för att aldrig träda in i ett äktenskap berättar hon för Femina är att hon som mycket ung bestämde sig för att aldrig skaffa barn. Att se hennes egen mamma alltid sätta sina barn i första rummet ledde till hennes insikt att hon aldrig skulle klara av att göra samma prioritering.

Femina: Gunhild Stordalen

Trots att hon menar att en man aldrig hade behövt göra det valet säger hon att det inte är ett val hon ångrar – även om hon är glad över att tiderna förändras och en kvinna idag inte behöver göra samma uppoffring.

– Rollerna lyckligtvis på väg att förändras. Jag ser på min egen bror som har två barn hur han stolt som en tupp drar barnvagnen, men vår egen pappa jobbade hela tiden och när han inte jobbade var han på tur i fjällen.

Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivningBrand logo
Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivning
Annons