LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gunhild Stordalens beslut efter skilsmässan från Petter

04 jan, 2020 
AvStina Dahlgren
Gunhild stordalen och Petter stordalden
Gunhild Stordalen gör flera stora förändringar i livet just nu.
På Instagram berättar hon om sitt nyårslöfte.
Annons
Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivningBrand logo
Gunhild Stordalen i Stockholm – trots sjukskrivning

I början av november meddelade hotellmiljardären Petter Stordalen, 56, och Gunhild Stordalen, 40, att de valt att gå skilda vägar.

”Det känns konstigt att skicka ut information om något så privat, men för att undvika rykten och spekulation väljer vi att vara öppna om att vi flyttar från varandra i mitten av november”, skrev Petter och Gunhild i ett gemensamt uttalande.

De hade då varit ett par i 14 år och gått igenom mycket ihop. De har bland annat kämpat mot Gunhilds sjukdom systemisk skleros som hon drabbades av 2014. Vid flera tillfällen har hon genomgått riskfyllda behandlingar och sjukdomstiden tärde på relationen enligt paret.

Gunhild Stordalen om separationen från Petter Stordalen

Efter att separationen blev offentlig har Gunhild Stordalen endast uttalat sig ett fåtal gånger. I samband med en prisutdelning berättade hon dock om anledningen bakom skilsmässan.

– Petter och jag har gått igenom mycket. Han har stått där vid min sida genom sjukdom och helvete. Samtidigt har han arbetat mycket. Jag har tillägnat all min tid och energi på att bygga upp organisationen EAT. I slutändan var det väldigt lite tid för oss i förhållande och vi har beslutat att vi måste flytta isär, sa Gunhild Stordalen till norska NRK.

Annons

Så har hennes liv förändrats efter skilsmässan

Det har nu gått några månader sedan skilsmässan blev offentlig och Gunhilds liv har på många sätt förändrats. Hon väntar på att få flytta in i en ny lägenhet i Oslo, och i december fick hon beskedet om att hennes behandlingar för sjukdomen har hjälpt.

”Ett litet mirakel! På bara fem år har en dödlig diagnos blivit botbar. Tack vare en medicinsk innovation i kombination med en hälsosam plantbaserad mat, sömn och meditation kan jag äntligen sluta med de otäcka transplantationsmedicinerna.” skrev hon på Instagram.

Gunhild Stordalen om sitt nyårslöfte

Dessutom är ett av hennes nyårslöften att hon ska dricka mindre. På Instagram berättar hon om beslutet.

”Ett av mina nyårslöften ar faktiskt att dricka mindre – och inte för sent. Först och främst därför att myten om att 1 eller 2 drinkar per dag är bra för dig är just det – en myt”, skriver hon.

Hon berättar för sina följare om olika studier som gjorts gällande alkohol och vad det gör med kroppen. Hon berättar också hur hon upplever att alkohol påverkar hennes kropp.

”Det förstör min sömn. Även om en drink eller två får oss att somna snabbare, bidrar det till dålig sömnkvalitet under natten”.

Hon avslutar med att uppmana följarna att även de dra ner på alkoholkonsumtionen.

”Varför inte skippa alkoholen tillsammans?” skriver Gunhild Stordalen.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Eero Hannukainen

Annons