LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gunhild Stordalen tar avstånd från ex-maken Petter

15 aug, 2023 
Frida Eklöf
Gunhild Stordalen
Gunhild Stordalen och ex-maken Petter Stordalen gick skilda vägar 2019.
Nu berättar Gunhild varför hon tagit avstånd från ex-maken Petter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunhild Stordalens nobb – Petter Stordalens invit efter uppbrottetBrand logo
Gunhild Stordalens nobb – Petter Stordalens invit efter uppbrottet

Läkaren och klimataktivisten Gunhild Stordalen, 44, blev ett välkänt namn för många under hennes tio år långa äktenskap tillsammans med hotellmagnaten Petter Stordalen, 60.

Ex-makarna valde att gå skilda vägar år 2019. Det var en tuff skilsmässa för Gunhild och Petter, samtidigt som hon under tiden kämpade med hälsoproblem. Något som hon tidigare även berättat påverkade beslutet att separera.

– Man måste förstå att ett liv där man är sjuk hela tiden innebär extremt stor stress. Vi har stått sida vid sida i extrema upp- och nedgångar, men vi har båda jobbprojekt som fick oss att se mindre på varandra och tillsammans kom vi fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var och en av, sade hon till tidningen Tara i en intervju ett år efter skilsmässan.

Gunhild Stordalen tar avstånd från ex-maken Petter

Det är i en intervju med norska Dagens Næringsliv Magasinet som Gunhild berättar om hur det var att ta steget in i rampljuset som Petters fru.

Annons

Den stämpeln var något hon senare skulle komma att försöka fly i från då hon egentligen ville fokusera på företaget EAT forum som hon bedrivit sedan 2014, och dess arbete för att förena mat, hälsa och miljö.

I början av relationen när hon klev in i rampljuset som Petters fru bestämde Gunhild sig för att anställa en PR-konsult vars uppgift var att förhindra att hennes kändisskap överskuggade hennes budskap i pressen.

– Det var ganska frustrerande och svårt i början. Här var en fråga så viktig för världen, och så var de istället upptagna med vilken klänning jag hade på mig. Men jag insåg efter varje intervju att här kan man vända på det, säger hon till DN.

Gunhild Stordalen om den svåra sjukdomen

Gunhild har sedan 2014 kämpat mot den ovanliga och allvarliga sjukdomen systemisk skleros.

Annons

Det är en bindvävssjukdom där immunförsvaret förändras och man får ökad bindvävsproduktion på huden samt inre organ. Det resulterar i stram och tjock hud, kroppen stelnar och organen kan sluta fungera som de ska.

Idag är Gunhild till allas stora glädje frisk från den kroniska och dödliga sjukdomen, något som hon tidigare har lagt upp på Instagram.

”Transplantationerna gav mig en andra och en tredje chans, men jag är övertygad om att det är min upptäckt av hälsans hörnstenar som till sist gjorde att jag tillfrisknade från en kronisk och dödlig sjukdom.”, har hon skrivit.

FOTO: Oscar Olsson, Karin Törnblom/TT FRED TANNEAU/AFP

Annons