Gry Forssells sorg – vännernas ord om Adam Alsing

Gry och Adam Alsing

Den folkkäre programledaren Adam Alsing har dött efter att ha drabbats av coronaviruset.
Nu sörjs han av vänner, kollegor, familj och fans.
”Jag älskar dig. Är helt förkrossad, skriver poddcast-kollegan Vanessa Falk på Instagram.
Slå på ljud

Under onsdagskvällen kom den tragiska nyheten att Adam Alsing har gått bort. Programledaren, som blev 51 år gammal, drabbades av coronaviruset för ett par veckor sedan, vilket kom att bli hans död. Detta var något hans familj bekräftade via Daniel Lagerqvist på Discovery Networks för nyhetsbyrån TT.

Det plötsliga dödsfallet har nu skakat nöjessverige och många kända namn har delat med sig av kondoleanser efter den omtyckte programledarens död.

Tillsammans med Daniel Breitholtz och Vanessa Falk drev Adam Alsing drev podcaste Adam och Kompani. 

Jag älskar dig. Är helt förkrossad. Tack för allt du gett mig Adam. Jag kan inte förstå eller ta in. Jag tänker på dig och din familj varje sekund”, skriver Vanessa på Instagram.

Radioprofilen Niclas Wahlgren var även han snabb med att uttrycka sin sorg i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Antar att dom flesta hört att vår älskade Adam Alsing, vän och kollega på Radion gått bort. Allt känns väldigt tungt just nu och jag kan inte tänka så klart så skriver inte mer än att alla mina tankar går till hela din familj Adam.  Jag kommer sakna dig oerhört”, skriver han i inlägget.

Orden från nära vännen Gry Forsell

Adam Alsing och Gry Forsell ledde under flera års tid Äntligen morgon på Mix Megapol tillsammans med Anders Timell. Efter att ha nåtts av den tragiska nyheten, skriver nu Gry om den bortgångne vännen i ett inlägg på Instagram.

Du sa ”Man kan ta Adam ur funken men aldrig ta funken ur Adam” Idag togs du ifrån oss och lämnar ett tomrum där det kommer saknas skratt, charm, humor, omtanke, värme, kunskap och visdom. Och en vän. Fan.”, skriver Gry i sitt inlägg.

Även på Mix Megapols Instagram-konto Gry med vänner har den tidigare programledarkollegan delat med sig om tankarna kring vännens bortgång.

”Kära, älskade Adam. När du ringde och frågade om jag ville vara med och starta nya morgonshowen på Mix Megapol 2004 så visste jag inte då att vi skulle komma att spendera morgnarna tillsammans i 7 år, jag visste inte att vi skulle leda Grammisgalan och frågesportprogram på tv4. Jag visste inte att jag skulle få en vän för livet och jag visste sannerligen inte att du skulle ryckas ifrån oss alla av ett virus vi inte visste fanns. Huvudet susar och tårarna rinner och vi är många, många som kommer sakna dig.  /Gry”, skriver hon i det inlägget.

Komikern Messiah Hallberg, som jobbade tillsammans med Adam Alsing, har också kommenterat dödsfallet i ett inlägg på Instagram.

”Saknar dig redan oerhört. Du varma, fina vän med ditt smittande skratt. Ingen fick mig att känna mig roligare än du”, skriver Messiah.

Starka känslorna från kändisvännerna

Kristin Kaspersen beskriver sina känslor efter att hon nåddes av dödsfallet i ett inlägg och menar att det bara inte får vara sant.

Plötsligt kommer ett besked och jag hör mig själv skrika – Neeej!!! Du ska ju vara här med ditt härliga skratt och underbara humor.  Hjärtat gör ont!  Tack för alla skratt du gett mig genom åren. Tack för all pepp genom karriären!”, skriver Kristin.

Nyhetsmorgon-kollegorna Steffo Törnqvist och Jenny Strömstedt är förkrossade över händelsen och har delat med sig av varsitt inlägg om Adam Alsing.

Adam! Nej! En så varmhjärtad begåvad branschkollega och gymkompis som det alltid var lika fint att träffa. Mina varmaste tankar till alla nära kära. Så ledsen för den tid vi lever i och hur den kan drabba.”, skriver hon i sitt inlägg.

”Idag blev Sverige ett fattigare land. Adam! Roliga, snälla, nyfikna, smarta Adam. tack för alla garv och alla stön och vrål när vi lyft hantlar ihop, eller dragit samma jakthistorier gång på gång. all kärlek till familjen”, skriver Steffo Törnqvist på Instagram.

FOTO: Cecilia Liljeton/TT, Lars Höglund / TT

SENASTE NYTT!