TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Grova hatet mot Therese Lindgren: "Det är inte normalt"

07 jul, 2017 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Youtube-stjärnan Therese Lindgren tvingas ta emot grova påhopp och rena dödshot på nätet. Nu berättar hon om näthatet hon utsätts för. – Det går över mitt förstånd hur man kan skriva så, säger hon.
Annons

Therese Lindgren, 30, är en av Sveriges största Youtube-stjärnor med över en halv miljon prenumeranter och nästan 300 miljoner visningar på sina videos. Men bland de hängivna fansen och följarna, finns också människor som inte sprider lika mycket kärlek.

I en ny video väljer Youtube-profilen att läsa upp några grova hatkommentarer hon fått på sin kanal den senaste tiden. I flera av meddelandena kallas Therese Lindgren för bland annat “hora”, “fitta” och andra kränkningar. Det finns också kommentarer där människor önskar livet ur henne.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– “Mycket folk skulle bli glada om någon gjorde en tjänst och dödade den här äckliga smutsiga Therese Lindgren”, skriver någon. Det går verkligen över mitt förstånd att skriva så, det är inte normalt. Jag har full förståelse att man snackar skit om någon eller trycker “ogilla” på en video, jag fattar det, men att skriva att det vore en tjänst att döda en annan människa…. Det är riktigt grovt, säger Therese Lindgren.

Annons

Youtube-stjärnan har aldrig anmält näthatet hon utsätts för, men tycker att det vore värt att göra det nu. I videon berättar hon också att hon blir ledsen och tar illa upp över kommentarerna.

– Jag blir jätteledsen. Jag kan inte värja mig själv, min hjärna funderar direkt på “varför tycker den så?”. Jag kan inte stoppa mig, säger hon och fortsätter:

– Det vanligaste skällsordet jag blir kallad är “hora”. Men jag är ju ingen hora. Och om folk skriver att jag är ful… Alltså, jag är ju inte ful, jag är kanske det i någons ögon men jag är ju inte det i mina ögon.

Therese Lindgren vill nu uppmana sina fans och följare att aldrig acceptera näthat. Hon menar också att man aldrig får glömma att problemet ligger hos näthatarna och inte hos den som blir utsatt.

– Jag antar att man skriver näthat för att man vill såra andra. Men en frisk person som mår bra och är nöjd med sig själv vill inte såra en annan människa. Jag säger inte så för att ursäkta personen som hatar, men det är den som har problem. Det är inte hos mig problemet ligger, säger hon.

Foto: IBL

Annons