LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gravida TV3-mamman Linn Anderssons plötsliga sjukdomsbesked

18 dec, 2019 
TV3-mamman Linn Andersson drabbad av tuffa gravidsjukdomen: ”Extremt”
Unga mammor-profilen Linn Andersson väntar sitt andra barn.
Men graviditeten har hittills inte varit en dans på rosor.
Hon lider av ett extremt illamående, och efter ett sjukhusbesök slogs det fast att hon har drabbats av Hyperemesis Gravidarum.
Annons
TV3-mamman Linn Anderssons barnbesked med nya pojkvännenBrand logo
TV3-mamman Linn Anderssons barnbesked med nya pojkvännen

Linn Andersson, 21, känd från Viafree och TV3:s Unga mammor, delade så sent som förra veckan med sig av det glädjande beskedet att hon och kärleken Gabriel Hassel, 22, väntar barn!

Jag kan knappt förstå det själv! Tindra ska bli storasyster, Gabriel ska bli pappa och jag ska bli tvåbarnsmamma i sommar om allt går som det ska”, skrev Linn i ett inlägg på Instagram.

Linn har dottern Tindra från en tidigare relation. Dagen efter gravidavslöjandet delade Linn en bild på dottern Tindra där hon är klädd i en t-shirt med texttrycket: ”Jag ska bli storasyster”. Och i inlägget förklarar Linn att Tindra är mycket stolt över att hon ska få ett syskon.

Tuffa sjukdomsbeskedet under graviditeten

Men trots den stora babylyckan är inte allt frid och fröjd. Under gårdagen tvingades Linn avbryta en julklappsrunda på stan på grund av sitt extrema illamående – något som pågått i veckor. Hon tog sig snabbt till sjukhus för att få vård och väl där fick hon beskedet om att hon drabbats av Hyperemesis Gravidarum.

Annons

Det jag fått veta att jag lider av är Hyperemesis Gravidarum. Det betyder typ ”Extremt gravid illamående””, förklarar Linn i ett inlägg på sin blogg, där hon berättar om händelsen som fick henne att ta sig till sjukhuset för att uppsöka vård.

Att drabbas av ett illamående under sin graviditet är inget ovanligt. Men Linns illamående är på en annan nivå än vad som vanligtvis räknas till det normala under en graviditet.

Är ju normalt att må illa och kräkas men inte 3-10 gånger per dygn som jag gör! Och mår illa gör jag dygnet runt i olika grad. Har fått olika tabletter som jag testat, åksjukearmband och inget hjälper!” berättar hon vidare om sitt tillstånd, och fortsätter:

Är hemskt! Klarar inte ens av att lämna Tindra på förskolan. En 30 min promenad dit gör att jag får hjärtklappning, blir så andfådd att jag måste stanna för känns som jag inte kan andas och har kräks en gång i en buske på vägen tillbaka hem.

Så tungt… Vi hoppas att Linn mår bra snart igen!

FOTO: Youtube, Instagram

Annons