LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gravida Theodora Larssons nya besked efter insjuknandet

10 dec, 2019 
Theodora Larsson och Anton Uddfalk
Höggravida Theodora Larsson har drabbats av en infektion.
Nu kommer hon med ett nytt besked om sin hälsa.
– Det är totalt motvilligt, skriver Ensam mamma söker-profilen.
Annons
Theodoras oro under graviditeten: ”Känner den inte alls”Brand logo
Theodoras oro under graviditeten: ”Känner den inte alls”

Det var i TV3:s dejtingsåpa Ensam mamma söker som Theodora Larsson, 32, föll för Anton Uddfalk, 28. Strax efter inspelningarna flyttade Anton till flickvännen, som bor i Borås tillsammans med barnen Leia, 11, Cornelia, 9, och Jasper, 7.

I våras avslöjade paret att de väntar sitt första gemensamma barn och det beräknade förlossningsdatumet var den 6 december. Men bebisen verkar trivas bra i Theodoras mage och ännu har hon inte märkt några tecken på att den lilla krabaten är sugen på att komma till världen.

Har drabbats av en infektion under graviditeten

Förra veckan berättade Theodora Larsson att hon nåtts av ett tufft besked – hon har nämligen drabbats av en urinvägsinfektion som hon nu tvingas äta antibiotika mot.

”Mina odlingsprover visade att jag har en GBS-bakterie (en sort av streptokocker) som orsakat min urinvägsinfektion. GBS kan även smitta barnet och barnet kan bli mycket sjuk. När nyfödda barn får allvarliga infektioner så beror dem ofta på GBS”, skrev Theodora i ett blogginlägg.

Annons

När Hänt pratade med Theodora berättade hon mer om tillståndet.

– Jag har ont och är orolig. Att mitt barn dessutom riskerar att bli sjuk av mig gör allt ännu värre. Det är varje förälders största mardröm, sa hon då.

Theodora Larssons nya besked efter insjuknandet

Nu har Theodora gått ett par dagar över tiden och i ett nytt inlägg på sin blogg kommer hon med en uppdatering om sitt hälsotillstånd.

”Jag har fortfarande ont så fort jag står, går eller bebisen rör på sig; Vilket utgör ungefär 98% av all min tid. Barnet ligger ju gärna still när man rör sig, och rör sig mycket när jag är still”, skriver hon.

Theodora har nu varit på ännu ett besök hos barnmorskan, något som blev riktigt smärtsamt.

”Barnmorskan kunde inte ens känna på magen för att se efter hur h•n låg för det gjorde för ont. Ren tortyr!”

Ensam mamma söker-profilen har nu accepterat att denna förlossning kommer att bli mer komplicerad än hennes tidigare.

”Ny upplevelse att lägga i sin erfarenhetsbank, även om det är totalt motvilligt. Verkligen totalt motvilligt”, skriver Theodora Larsson och fortsätter sedan:

”Nu vill man bara bli frisk. Och trots att jag inte är troende så börjar man be till högre makter att vi slipper mer sjukdomar eller långa sjukhusvistelser efter allt detta”.

FOTO: IVARSSON JERKER/Aftonbladet/TT, Instagram

Annons