Gravida Jonna Lundells ord före förlossningen: "Är kaos"

Jonna Lundell om graviditeten dagar före förlossningen

Höggravida Jonna Lundell bryter nu tystnaden om sitt mående, bara någon vecka före sonens födsel.
I en Instagram-storie hyllar hon Joakim för stödet under denna tuffa tid, men erkänner samtidigt att känslan kunde varit bättre.
– Det är så sjukt, det är så himla påfrestande, säger hon.

Jonna och Joakim Lundell går onekligen i väntans tider. Jonna är höggravid med parets andra barn, och nyligen avslöjade de att dottern Lunabelle ska bli storasyster till en lillebror som de tänkt ge namnet Lionel.

Den första graviditeten var tung för Jonna Lundell som veckor före förlossningen tvingades läggas in på sjukhus innan dottern kom ut.

Den här graviditeten har Jonna varit sparsmakad med detaljer kring sitt mående, men på sin Instagram bryter hon nu tystnaden i några klipp på storien.

– Jag är så jäkla sliten just nu, jag sover ingenting på nätterna!, säger hon.

”Det är kaos på nätterna”

Jonna säger att det är svårt att förklara, men att de som någon gång varit gravida med all säkerhet vet vad hon går igenom just nu med en kropp som vill sova – men inte kan.

– Det enda man vill är egentligen bara att sova, men det går inte. Bebisen rör sig hela tiden konstant,  man får sjuka sammandragningar. Ja, you name it, det är kaos på nätterna, säger hon.

Samtidigt är Jonna Lundell otroligt noga med att påpeka att det inte finns något hon tycker om mer än känslan att vara gravid, men att det under de sista veckorna definitivt tar på krafterna och att det är en fas hon önskat kunde hoppas över.

Då hoppas Jonna Lundell att bebisen föds

– Jag älskar verkligen att vara gravid, helst skulle jag vilja vara gravid hela livet ut;  till mitten av en graviditet, men slutet… Det är så sjukt, det är så himla påfrestande, säger hon.

Paret Lundell har inte avslöjat vilket datum sonen är beräknad att födas, men enligt tidigare uttalande är det inte mer än veckor kvar. Jonna hoppas dock att det blir tidigare än så.

– Jag hoppas lillebror vill titta ut nästa vecka, jag försöker hålla ihop allt.

Jonna delar med sig av de åkommor hon drabbats av nu i slutet av graviditeten, och det är alltifrån nästäppa och oförklarliga hudåkommor – till konstant värd i kroppen, sammandragningar och förvärkar. Det hela gör att det mesta hon gör är en smärre kamp.

Joakim Lundells stöd till Jonna

Samtidigt hyllar Jonna sin make Joakim, som även han påverkas av sömnbristen under nätterna, för hans otroliga stöd i dessa dagar.

– Det är tufft, jag försöker bita ihop. Jocke avlastar mig enormt, och min mamma hjälper till jättemycket, säger hon.

Vi på Hänt håller en tumme för att Jonna Lundell får några nätters sömn innan bebisen kommer och att allt går bra!

FOTO: TT