Idol 2023 marknadsföring banner

Perrelli om livshotande läget – läkarnas oro för henne och barnet

19 sep, 2018 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung-115x150.jpg.jpg?imageId=4950803&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Malin Ljung
Därför stoppar Charlotte Perrelli sin turné
Charlotte Perrelli och hennes ofödda barns liv svävar i fara på grund av en blödningsrisk. Nu berättar hon om läkarnas akutplan för hennes förlossning. "De bedömer faktiskt inte det som OM det är en blödningsrisk utan när den kommer. Då är det bråttom. Både för barnet och för mig", skriver artisten på sin blogg.
Annons

För två veckor sen meddelade Charlotte Perrelli, 43, att hon på grund av en komplikation med graviditeten tvingas flytta premiären av sin föreställning Flickan från Småland. Showen skulle ha premiär i höst, men flyttas nu till början av 2019.

”På grund av komplikationer kring Charlottes graviditet har konserthusturnén Flickan från Småland flyttats fram till Januari – Mars 2019”, inleddes ett inlägg på Perrellis blogg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Vad orsaken och komplikationen bestått av har Charlotte Perrelli inte avslöjat, förrän nu. På sin blogg talar hon ut om den riskfyllda komplikation hon drabbats av i slutet av graviditeten.

“Anledningen är att jag belagts med förbud att förflytta mig från stan. En blodådra från barnet ligger olyckligtvis lite illa till vilket gör att desto närmre förlossning vi kommer och det trycker på av tyngden av barnet så finns det stor blödningsrisk”, skriver Charlotte Perrelli.

Läget är så pass allvarligt att det är en tidsfråga innan det händer. Och då behöver hon snabbt vård.

Annons

“De bedömer faktiskt inte det som OM det är en blödningsrisk utan när den kommer. Då är det bråttom. Både för barnet och för mig. Jag måste helt enkelt kunna infinna mig på en akutförlossning extremt snabbt när det händer”, skriver hon ärligt på bloggen.

Just nu tvingas Charlotte Perrelli gå på täta kontroller hos läkare där de följer hennes tillstånd. Den folkkära artisten som i höst är aktuell i TV4:s Så mycket bättre beskriver att hon trots läget mår relativt bra. Dessutom kommer hon med stor sannolikhet att läggas in för övervakning på sjukhuset den sista veckan före beräknad förlossning.

“Har dock inte ont alls utan är pigg och alert, bara olyckligt att det blev så här den här gången”, skriver Charlotte.

Tidigare har artisten skrivit om att hon drabbats av foglossning, och lider av en enorm smärta från nerver som ligger i kläm. Det har dock ingenting att göra med läkarnas nya upptäckt.

Annons

Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen ska om bara några få veckor bli föräldrar till en liten pojke och deras barn Angelo, 14, Alessio, 12, Izabelle, 11,och Adrian, 5, ska bli storasyskon.

FOTO: Ibl

Annons