LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

”Goodbye Winelovers” – nu tar Bengan sista slurken i TV

16 dec, 2016 
AvOla Brising
Han har varit vinexpert i "Nyhetsmorgon" under 25 år. I morse drack Bengt Frithiofsson vin i morgon-tv för sista gången.
Annons

Bengt Frithiofsson, 77, började som vinexpert i TV4:s “Nyhetsmorgon” redan för 25 år sedan och har med åren blivit något av en kultfigur för många tittare efter sina många passionerade beskrivningar av olika viners karaktär och matnyttiga tips.

Genom åren har han smakat sig igenom tusentals viner och faktum är att det många gånger också känts som om Bengt tittat lite väl djupt ner i glaset. Som i det här klassiska klippet från midsommarafton 2008:

Bengts rullande skånska r och att han ofta pratat lite snabbt och därför kan låta svamlig samtidigt som han med inlevelse ger målande beskrivningar av olika druvsorter och viners smaker, gör att många tittare ofta undrat om han är nykter eller inte. Här är ytterligare ett exempel:

Annons

Men i morse drack Bengt sina sista glas vin i morgon-tv. Efter 25 år på samma arbetsplats går han nu vidare mot nya utmaningar. Han tackar själv för alla år på TV4 på sin Facebook:

“Hello Winelovers. I morgon fredag har jag beslutat att göra mitt sista vingig på 4:an efter 25 år av let’s dance, kändisdjungeln och vingården mm. Det blir tjoho med alla fyrankompisar. Vi ses igen. Jag skall inte mata duvor. LoveU/Bengan”

Arbetskamraten Steffo Törnquist passade på att ta till twitter för att säga farväl:

Annons

Hänt vill passa på att tacka Bengt för den tid som varit och alla härliga vintips. Vi hoppas snart få se honom igen i ett annat sammanhang. Här är morgonens avsked i “Nyhetsmorgon”:

Foto: IBL, TV4

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons