LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Glädjebeskedet: "Jägarna" blir ny tv-serie med Rolf Lassgård

21 jun, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Över 20 år har gått sedan "Jägarna" hade premiär 1996. Nu står det klart att kultfilmen blir tv-serie på C More och TV4 nästa år – med Rolf Lassgård i huvudrollen. – Det känns väldigt lustfyllt att få spela honom igen, säger Rolf i ett pressmeddelande.
Annons

Filmen “Jägarna” kom 1996 och räknas i dag som en klassiker bland svensk film. Filmen, som regisserades av Kjell Sundvall, är en thriller som handlar om polisen Erik Bäckström som återvänder hem till Norrland och börjar utreda fall av tjuvjakt. “Jägarna” fick också en uppföljare 2011, med titeln “Jägarna 2”.

Huvudrollen som Erik spelades i båda filmerna av Rolf Lassgård, 61, – och nu är det klart att skådespelaren kommer att återupprepa rollen en tredje gång. Men den här gången blir det inte en ny långfilm, utan en hel tv-serie. Det meddelar C More.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Arbetet med “Jägarna”-filmerna och karaktären Erik Bäckström ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det känns därför väldigt lustfyllt att få spela honom igen. Erik har alltid varit en komplex och intressant karaktär, med ett orubbligt rättspatos och stort hjärta. Han har haft en tendens att hamna i konflikt med såväl sig själv som kollegor inom polisen och har aldrig väjt för att sanningen ska fram även om vänskap och släktband hotas längs vägen. Ska bli skoj att få träffa Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän, säger Rolf Lassgård i ett pressmeddelande.

Annons

Tv-serien kommer att visas i sex delar och får premiär på C More under 2018. Den kommer därefter att även sändas i TV4. Inspelningarna sker i Norrbotten, i området kring Älvsbyn, under hösten. Men det blir inte Kjell Sundsvall som regisserar den här fånfen, utan i stället Jens Jonsson, som låg bakom filmen “Snabba cash – Livet deluxe”. Däremot återkommer manusförfattarna Björn Carlström, som skrev manus till båda “Jägarna”-filmerna, och Stefan Thunberg, som skrev manus till “Jägarna 2”.

När den nya historien tar vid har Erik ännu en gång lämnat Stockholm bakom sig och återvänt till sin hembygd i Norrland – men den här gången för gott.

– Jägarna har med sin tematik och unika skildring lämnat ett bestående avtryck i filmsverige. Vi är vansinnigt stolta och förväntansfulla över att få ta Eriks resa vidare och över att Rolf Lassgård väljer att återvända i huvudrollen. Satsningen på våra C More-originalserier som Saknad och nu senast Farang har slagit tidigare streamingrekord i tjänsten och med Jägarna tar vi ännu ett steg för att ge publiken mer högkvalitativ underhållning, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef C More och TV4, i ett pressmeddelande.

Foto: IBL, IMDB

Annons