LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Glädjebeskedet – då kommer uppföljaren till "Det"

26 sep, 2017 
Lina Arvidsson
Skräckfilmsfans hurrar åt beskedet att det blir en uppföljare till filmen "It". Bill Skarsgård återvänder som clownen Pennywise – men det dröjer.
Annons

Blod, mord och röda ballonger. Världen kan inte få nog av “It” och Bill Skarsgård som clowen Pennywise.

Nu jublar Stephen Kingfans över hela världen då det är bekräftat att det blir en uppföljning på skräckfilmen “It”, skriver Entertainment Weekly.

“It” hade premiär i september i år och blev en stor succé, både bland biobesökare och filmkritiker. Efter bara några veckor på biograferna är “It” en av de mest inkomstbringande skräckfilmerna genom tiderna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Filmen bygger på första delen av Stephen Kings roman med samma namn från 1986. Där kämpar en grupp mobbade och utsatta barn mot ondskan i form av clownen Pennywise, spelad av Bill Skarsgård. Uppföljaren kommer att utspela sig 27 år senare med tillbakablickar till 1980-talet.

Bill Skarsgård har i tidigare intervjuer sagt att han kommer att spela Pennywise igen om det blir en uppföljare. Nu väntar fansen med spänning på del två av historien – men det blir en lång väntan. Premiären är planerad till 6 september 2019, två år efter första filmens premiär.

De som såg tv-serien “Det” på 1990-talet minns med skräckblandad förtjusning Tim Curry som Pennywise. De minns nog också att spänningen störtdök under det något snöpliga slutet. Nu står förhoppningarna till att den nya filmen lyckas bättre med en värdig final till Kings skräckpärla.

Här är några filmer du kan titta på i väntan på “It” del 2.

FOTO: IBL

Annons