LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gladiatorn "Heros" ilska efter bråket med Thomas Bodström

28 mar, 2017 
Malin Ljung
Roddy "Hero" Benjaminsson har kritiserats hårt de senaste dagarna på grund av att han hänger ut dömda och brottsmisstänkta med namn. Nu skickar han en känga till Thomas Bodström efter en debatt i Mix Megapol.
Annons

Roddy Benjaminsson, 48, mer känd som chefsgladiatorn Hero i TV4:s underhållningssuccé har de senaste dagarna hamnat i hetluften. Orsaken är att han på sociala medier publicerat namn på brottsmisstänkta och dömda. Enligt Roddy har han hittills bara namngivit dömda våldtäktsmän, pedofiler, kvinnomisshandlare och djurplågare.

Hans beteende har lett till att han kritiserats av flera kända namn. Bland annat har Alex Schulman, 41, tillägnat sin senaste krönika om 48-åringen:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Det tycks som att Roddy Benjaminsson bestämt sig för att vara en svensk motsvarighet till den amerikanske Judge Dredd, superhjälten som både är polis, domare och bödel i ett. Straffen som han utdömer är skam”, skrev Schulman.

Under tisdagsmorgonen möttes Roddy Benjaminsson och tidigare justitieministern Thomas Bodström, 54, i en debatt i Mix Megapol. Roddy påtalade då att han gör det för de drabbade kvinnornas skull och att han tycker Sveriges rättssystem är skevt.

Annons

– Något måste hända, det får vara nog. Sverige är rättslöst för kvinnor. Du kan få hårdare straff för att du delar en film än för att spöa en kvinna. En kvinna som blir slagen av sin man får fly. Männen som slår och våldtar, det är ingen engångshändelse, det är så de förhåller sig till kvinnor, säger Roddy Benjaminsson i Mix Megapol, som Expressen var först att rapportera om.

 

Roddy “Hero” Benjaminssons uthängningar kritiseras.

Den kända gladiatorn berättar om en man som utsatt sin dotter för sexuella övergrepp. Han förlorade vårdnaden, men senare ska han ha våldfört sig på ytterligare ett barn.

– Han blir dömd för det, men han är ute och begår nya övergrepp. Rättsystemet är skapat av män för att bevaka mäns intressen. Kvinnorna kommer i andra hand, tycker Benjaminsson.

Annons

Bodström håller förvisso med om att Roddys syfte är bra, men att tillvägagångssättet är felaktigt.

– Det är ingen som försvarar beteendet att man slår kvinnor, och det är bra att fler ger sig in i debatten. Men det vore bra Hero om du satte dig in lite mer i det. Sen tycker jag du ska driva de här frågorna, absolut, men det har inget att göra med det pöbelbeteende som är att hänga ut dömda människor som sen kanske blir frikända, svarar Bodström och fyller senare i:

– Frågan är om du som en känd person ska använda ditt kändisskap till att hänga ut dömda personer, som dessutom kan visa sig vara dömda felaktigt. Det kan få väldigt farliga konsekvenser

Thomas Bodström tycker att Roddy ska sluta hänga ut namn.

Roddy Benjaminsson har efter radioprogrammet kommenterat debatten med Bodström på sin Facebook-sida. Och han har absolut inga intentioner att ändra sin inställning, utan kräver istället att den tidigare justitieministern ska tänka om:

“Grälade med Bodström imorse. Han tyckte jag borde läsa på, jag tycker han borde sluta läsa, göra ett studiebesök på en kvinnojour istället”.

FOTO: Ibl, TV4

Annons