Gladiatorn om okända skadorna i TV4-programmet: ”Mer än i Thaiboxning”

Tidigare thaiboxnings-världsmästaren Magdalena Kowalczyk är aktuell som gladiatorn ”Athena” i TV4:s ”Gladiatorerna”. Nu berättar hon om okända skadorna i programmet samtidigt som hon avslöjar ett nytt tv-uppdrag hon har framför sig.

Magdalena ”Athena” Kowalczyk, 38, har en bakgrund som världsmästare i thaiboxning, men valde att sluta tävla på elitnivå efter att hon 2007 tagit VM-guld. Sedan 2012 är hon en av gladiatorerna i TV4:s ”Gladiatorerna” och hon har sett programmet som ett bra sätt att trappa ner efter elitkarriären.

– Att vara gladiator är faktiskt en lightversion av det livet. För varje kampmoment är en livetagning. Det blir en minimatch, men samtidigt kan jag dölja mig bakom hår och smink så det blev en ganska bra utfasning, förklarar Magdalena för Hänt.

I ”Gladiatorerna” är hon ”Athena”, en stenhård krigargudinna som karakteriseras av sitt mod samtidigt som hon värnar om alla som träder in i ringen – egenskaper hon kan känna igen sig själv i.

– De har skrivit en karaktär som är ganska nära min personlighet, som är glad och peppig, kanske tvålar till nån, men dunkar dem i ryggen efteråt, säger hon.

Men i ett av avsnitten i ”Gladiatorerna” som sändes för några veckor sedan, gick det inte riktigt som hon tänkt sig när två olika utmanare gick skadade ur en gren.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om otäcka skräckskadan i TV4 – opererades akut i tre timmar

– Jag skulle göra rekylen. Mitt jobb är att vara i vägen och knuffa bort dem och de har en sträng i ryggen som drar dem bakåt. I samma gren var det två tjejer som gick sönder. Den ena stukade foten och den andra hade ett knä som gick sönder. Det kändes inte alls bra. Det är inte vad jag vill göra. Jag vill vara i vägen, men med ett leende och sen vill jag klappa om dem, berättar hon.

Magdalena avslöjar också att det uppstår en hel del skador bland gladiatorerna vilka tv-publiken aldrig får veta något om under inspelningsperioderna. Hon förklarar att hon skadat sig mer som gladiator än som professionell thaiboxare.

– Sen har jag själv gått sönder i ”Gladiatorerna”, men då är det bara att bita ihop, plåstra om, äta smärtstillande och köra på… Faktum är att jag har gjort mig mycket mer illa i ”Gladiatorerna” än som thaiboxare, säger hon och utvecklar:

Magdalena är Athena i ”Gladiatorerna”.

Magdalena älskar att vara Athena, men vet inte om det blir ytterligare en säsong av programmet på  TV4.

Gladiatorn avslöjar att det uppkommer många skador tittarna aldrig får se.

– Det är mycket högre belastningar, långa inspelningsdagar och spelas in komprimerat inför livepublik en gång om året två och en halv tre veckor. Jag har dragit av hamstrings, stukat fingrar. Det har varit vanliga tråkiga idrottsskador med lång rehab. Jag brukar försöka åka utomlands efter inspelningsavslutning för att slicka mina sår.

Än är det oklart om ”Gladiatorerna” kommer att få fler säsonger. Och oavsett om programmet kommer att fortsätta, vet gladiatorerna själva aldrig om de får ha kvar sin roll.

– Vi vet aldrig om det kommer att fortsätta. Det är inte förrän säsongen är över och TV4 har utvärderat det som vi får veta om det blir en ny säsong. Sen är inte min plats given heller, säger hon.

I tv har hon hur som helst en given plats ett tag till framöver. Magdalena är nämligen av programledarna för kommande säsong av ”Lyxfällan” som har premiär i TV3 den 1 februari.

LÄS OCKSÅ: Tv-profilen får hjälp i ”Lyxfällan” – mörkade skulder för pojkvännen

Foto: TV4