LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gladiatorerna-Magdalenas ilska efter Lyxfällan: "Alltid dålig stämning"

08 feb, 2018 
AvOla Brising
Magdalena har varit världsmästare i thaiboxning och gladiator i TV4 i 5 år. Nu ska hon hjälpa folk med deras ekonomi på TV3.
Annons

Magdalena ”Athena” Kowalczyk, 38, har en bakgrund som världsmästare i thaiboxning, men valde att sluta tävla på elitnivå efter att hon 2007 tagit sitt VM-guld. Sedan 2012 är hon en av gladiatorerna i TV4:s ”Gladiatorerna” och Magdalena har sett det som ett bra sätt att trappa ner efter elitkarriären.

– Att vara gladiator är en lightversion av det livet. Varje kampmoment är en livetagning. Det blir en minimatch, men samtidigt kan jag dölja mig bakom hår och smink så det är en ganska bra utfasning, säger hon till Hänt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu har hon även fått ett helt annat sorts tv-jobb där hon inte på något vis kommer drabbas av idrottsskador, Magdalena Kowalcyk är nämligen en av tre nya programledare för ”Lyxfällan” på TV3.

Annons

– Jag är utbildad civilekonom från Handels i Stockholm så det här är precis lika naturligt för mig som att slåss och stöka.

Hon kunde aldrig försörja sig på kampsporten under sin proffskarriär utan hade hela tiden jobb som ekonom vid sidan av.

– Det har aldrig varit något levebröd för mig och jag skulle inte velat ha det så heller. Jag har min examen. Jag vill använda huvudet på olika sätt, förklarar Magdalena.

Hon säger att det faller sig naturligt för henne att göra ”Lyxfällan”, inte bara för att hon är ekonom utan även för att hon vill hjälpa människor vad gäller hälsa och välmående. Och hur man sköter sin ekonomi är i högsta grad relevant för hur man mår. Hon ser dessutom sitt nya tv-jobb som raka motsatsen mot hennes roll i ”Gladiatorerna”:

– Där ska jag vara ett hinder för folk. De ska jobba hårt för att ta sig förbi oss. Här ska jag hjälpa folk, försöka lära dom att klara sig på sikt. Första inspelningsdagen är det alltid dålig stämning. De är illa ute, mår dåligt och skäms. Vi är där och stoppar fingret i såren. Men hur dålig stämning det än är i början, så mot slutet av veckan, har våra deltagare sträckt på ryggen, vuxit två centimeter och jag har till och med fått höra ”det är tråkigt att ni åker”, från de att de hatade oss första dagen. Så det är tough love. Och människor vet ju när de blir tillsagda av välmening.

Vissa saker kan dock vara tuffa att se även i ”Lyxfällan”:

– Det jag tycker är värst är: vad lär de här människorna sina barn? Inte bara att de sätter sina barn i skiten, inte har råd att köpa semester eller kläder till dem, men också, vad visar de barnen? Vad har deras kids för chans att växa upp och kunna sköta sin ekonomi när de sett att deras föräldrar inte tagit det minsta ansvar. Jag tycker inte det är cool och jag blir upprörd. Det är inte superschysst att säga det till dem, men det är kanske den sparken i baken de behöver.

Annons

Själv har inte Magdalena några barn. Hon har en pojkvän, men de är inte sambo.

– Eftersom jag satsade så mycket som thaiboxare tog jag inte den traditionella vägen med att gifta sig och skaffa barn. Jag är en fri entreprenör och betraktar mitt nätverk och mina vänner som min familj, försöker resa mycket, träna mycket och jobba hårt, berättar den nyblivne programledaren.

Hon fortsätter:

– Jag har en ny plan i livet om att jag ska köpa ett hus i södra Frankrike. För bor man i Stockholm och är singel bor man rätt litet. Jag har en tvåa på söder och jag får inte plats att ha en massa människor på middag. Men det är min dröm att jag ska ha ett stort hus, lokalt vin på bordet och säga ”Hej! Kom till mitt hus och häng”. Så jag reser mycket till Frankrike. Sen har det blivit mycket Thailand genom åren av naturliga skäl genom min sport.

Vad gäller thaiboxningen tränar Magdalena fortfarande. Hon sitter till och med i Thaiboxningsförbundets styrelse, men är långt ifrån elitnivå idag.

Annons

– Det var några år jag gick på de här kampsportsgalorna, satt ringside och luktade på linimentet, kände mig lite vemodig och utanför. Det har gått över… Är man elitidrottare är det inte tal om att äta den där bullen eller chilla en eftermiddag. Det spelar ingen roll om det är minusgrader för du ska ut och springa en mil, hålla vikten, ha kondis och sen ska det tränas två pass om dagen. Det är fantastiskt när man har ett dedikerat idrottsliv för ögonen, men jag tog min skalp, la det på hyllan och är tillfreds idag. För jag gillar vin, jag gillar att pilla mig i naveln och titta på tv. Och jag tycker att jag har förtjänat det numera. Så allting har sin tid.

Foto: TV3, TV4, Instagram

Annons