TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Allt om Schweiz bidrag Tout l'Universe i Eurovision Song Contest 2021

12 maj, 2021 
https://image.hant.se/image-7538739?imageId=7538739&width=1320&height=1320&cropw=99.29&croph=100&x=0&y=0
Mimmi Fouchenette
Gjon's Tears, Schweiz representant i Eurovision Song Contest 2021.
Snart är det dags för Eurovision Song Contest 2021.
Nederländerna håller i tävlingen och det är 39 länder som är med och tävlar.
Schweiz bidrag heter Tout l'Univers och artisten heter Gjon's Tears.
Läs allt om artisten och bidraget här!
Annons
Tusse berättar om starka känslorna inför Eurovision – Se klippet härBrand logo
Tusse berättar om starka känslorna inför Eurovision – Se klippet här

Gjon's Tears, 22, kommer representera Schweiz med bidraget Tout l'Univers i Eurovision Song Contest i år. Läs allt om artisten här!

Vem är Gjon's Tears och vad betyder låttiteln Tout l'Univers

Gjon's Tears, eller som han egentligen heter Gjon Muharremaj, föddes den 29 juni 1998 i Broc, Schweiz. Han är både sångare och låtskrivare och är av kosovoalbansk härkomst. Gjon började spela musik redan som åttaåring när han fick ett piano av sin morfar i födelsedagspresent. Första låten han lärde sig på piano var I can't help falling in love with you av Elvis Presley.

Gjon ställde upp i underhållningsprogrammet Talang Albanien när han var ung och hamnade på en tredje plats. Han har också medverkat i liknande program i Schweiz och Frankrike under sina tonår.

Artisten skulle representerat Schweiz i Eurovision förra året med låten Répondez-moi, eftersom tävlingen ställdes in på grund av pandemin fick han en ny chans i årets tävling.

Annons

Tout l'Universe är skriven av artisten själv tillsammans med Wouter Hardy, Nina Sampermans, och Xavier Michel.

Tout l'Univers betyder hela universum på franska. I en intervju med den australiensiska podcasten om Eurovision, aussievision berättar Gjon om låtens budskap.

Det är viktigt för oss att hålla hopp i denna svåra tid: Vi får inte ge upp och vi måste vara starka. Med kärlek, vänskap, styrka och mod kan vi bygga upp vår framtid igen. Jag är övertygad om att tro att i denna exceptionellt speciella situationen är det möjligt att upptäcka och hitta oss själva igen, säger Gjon i podcasten.

Sneak peak på Gjon's Tears uppträdande inför Eurovision 2021.

Schweiz chanser i Eurovision Song Contest 2021

Schweiz måste gå vidare i semifinalen för att komma till den stora finalen den 22 maj. Gjon's Tears är med i semifinal 2 den 20 maj med startplats 16 av totalt 17 tävlande. Sedan 2004 har Schweiz lyckats kvalificera sig endast 4 gånger till den stora finalen, men i år ser chanserna goda ut, Gjon är tippad på att komma på tredje plats i den stora finalen.

Annons

Schweiz i Eurovision Song Contest

Schweiz har varit med sedan Eurovisions start 1956 och vann då hela tävlingen. Landet har varit med hela 62 gånger och endast missat fyra tävlingar. Däremot har landet bara vunnit två gånger sammanlagt. Första gången vann Lys Assia med bidraget Refrain 1956, Lys har representerat Schweiz i tävlingen flera gånger. Andra vinnaren från Schweiz är världsstjärnan Céline Dion med bidraget Ne partez pas sans moi, hon vann år 1988.

FOTO: Youtube/Eurovision Song Contest, Instagram

Annons