LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gina Dirawi är säkert på sin sak: "Jag är Sveriges bästa programledare"

20 aug, 2016 
AvLeif Schulman
Bäst i Sverige om man får tro Gina Dirawi själv och menar att hon "knäcker jag skiten ur alla."
Annons

Gina Dirawi, 25, leder ännu en underhållningssatsning i SVT. Denna gång nostalgiunderhållningen “Årets Retro” tillsammans med Henrik Schyffert, 48. och hon syns även i “Kristallen“, där hon för tredje gången är nominerad som “Årets kvinnliga programledare”. Hon vann 2012 och 2013 och har därmed grund för sina åsikter om sin egen förträfflighet. I en intervju i VeckoRevyn säger hon utan förbehåll som det är:

– Jag är Sveriges i särklass bästa programledare. Det här säger jag inte bara för att skryta, utan för att det är så. Där knäcker jag skiten ur alla.

TV-karriären har onekligen varit spikrak sedan debuten 2010. Ett tag i vintras var Gina mera synlig i rutan än testbilden. Hon toppade säsongen med att både leda Melodifestivalen och vara julvärd i SVT.

Gina Dirawi och Henrik Schyffert gillar att jobba ihop.

Hon är unik i det sistnämnda genom att själv ringt upp och föreslagit sig för prestige- jobbet. Det handlar för Ginas del att ta risker och övervinna sina rädslor.

Annons

– I grund och botten är man rädd för att bli nekad, och det kan jag fortfarande vara livrädd för, säger hon i intervjun. Men om man vill något måste man ta risker. Allt vände för mig när jag kom på mitt livsmotto: “Live the life you love, love the life you live”.

Risken blir större nu när hon har mer att förlora, men det hindrar henne inte från att kasta sig in i nästa projekt- att debutera som skådespelerska på Stockholms Stadsteater i “Donna Juanita” i höst.

– Det känns kul och spännande, berättar hon. Det är nervöst också. Folk kanske kommer att tycka att “vad ska den här tv-tjejen göra på en teater?”.

Gina Dirawi säger att hon är bäst i Sverige som programledare.

Gina förekommer flitigt på sociala medier. Hon har 193.000 följare på Twitter och 159.000 på Instagram. Hon slog igenom våren 2009 genom blogg och Youtube. Ändå är hon i dag skeptisk till sociala medier.

– Jag har lite svårt för dem, erkänner hon. Om jag inte jobbat med det jag gör hade jag aldrig haft det. Jag hatar Facebook för jag förstår inte folk som fortfarande skriver statusar. Och Twitter, herrgud! Jag orkar inte följa folk. Dessutom är jag en känslig person som tar åt mig lätt. Jag har nog med mitt eget liv, utan sociala medier.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons