LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Gift vid första ögonkastet-Kalle om kritiken – nu sätter han ner foten

19 jun, 2023 
Det har varit en spännande säsong av Gift vid första ögonkastet.
Men klimatet har blivit en aning hårdare denna säsong och kritiken från tittarna har ökat.
Enligt sexologen och experten Kalle Norwald.
– Det tycker jag mig se i årets säsong är ju att tonen blivit mycket skarpare och mer aggressiv.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”Brand logo
Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”

Säsong 9 av Gift vid första ögonkastet börjar närma sig mot sitt slut och det har varit en händelserik säsong. Nu är vi framme vid slutmålet och ska de fortsätta vara gifta eller gå skilda vägar?

Det är inte bara deltagarna som får uppleva alla känslor och dramatik – även experterna i programmet som hjälper paren. Någon som har blivit en tittarfavorit är sexologen Kalle Norwald som gjorde sin debut i programmet förra säsongen.

I en ny intervju med Hänt berättar Kalle om de elaka kommentarer som trillar in när man tar plats i media och även att kritiken från tittarna blivit hårdare genom åren.

– När man tar plats i media just med sexualitet, det svåraste där är att hantera människor som vill en illa. Så fort man tar en plats eller får en plats i det mediala rummet. Så kommer det med ett pris att folk kan vara väldigt elaka, oförskämda och väldigt hotfulla och det är svårt.

Kalle Norwald om kritiken – efter nya säsongen av Gift vid första ögonkastet

Kalle berättar att kommentarerna är oftast i samband med att de har en säsong som rullar. Då vill folk ta sig friheter och kommentera elaka saker – men något som han påpekar är att han får mest kärlek.

Annons

– Men det är också hot och hatet som kommer mot deltagarna som jag blir påverkad av. För jag stöttar ju dom och har en relation med dom både före, under och efter produktionen. Det tycker jag mig se i årets säsong är ju att tonen har blivit mycket skarpare och mer aggressiv.

Kalle Norwald om det tittarna inte får se i Gift vid första ögonkastet

Hur märker man att tonen blivit aggressivare?

– Först är det fler tittare denna säsong, men det märks i kommentarsfälten, de är mycket längre och flera kommentarer. De drar sig inte för att linda in något, det är direkt och stundtals väldigt aggressivt.

Kalle förklarar att deltagarna filmas under många timmar i veckan och det är bara en kort del som kommer med i avsnittet.

– Att man verkar inte förstå att man inte får se allt. Deltagarna filmas 40 timmar i veckan som sedan klipps ner till en timmes tv-program, säger han.

FOTO: SVT PLAY

Annons