LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gift vid första ögonkastet-Elahe Eskandaris kritik mot SVT

13 mar, 2020 
Malin Ljung
Elahe om Gift vid första ögonkastet 2020
I SVT:s Gift vid första ögonkastet paras sex singlar ihop för att finna kärleken.
Men nu riktar deltagaren Elahe Eskandari kritik mot SVT över att de klippt bort viktiga händelser som tittarna inte får se.
– Det är väldigt mycket som är bortklippt, säger hon till Expressen.
Annons
Därför känner du igen Elina Raeder i Gift vid första ögonkastetBrand logo
Därför känner du igen Elina Raeder i Gift vid första ögonkastet

Ett av SVT:s mest folkkära realtiyprogram – Gift vid första ögonkastet – är tillbaka i rutan med sex nya singlar. I programmet matchas de ihop med en partner som på pappret ska vara kompatibel med en själv, men i verkligheten kan vara en typ av person man aldrig tidigare ägnat en tanke eller blick.

Farmaceuten Elahe Eskandari, 28, från Stockholm är en av de nya deltagarna och hon parades ihop med företagsledaren Jacob, 29. I de tre avsnitt som hittills visats har tittarna fått se hur de två förvisso gift sig på låtsas och flyttat ihop – men Elahe har i sina sociala medier kritiserats för att vara en gold digger och hånats för sitt utseende.

Elahe och Jacob i Gift vid första ögonkastet 2020
Elahe och Jacob testade på livet som gifta under september när inspelningarna gick av stapeln.

Bortklippta scenerna i Gift vid första ögonkastet 2020

Nu är hon kritisk till hur SVT klippt ihop programmet och hur hon framställs. Bland annat att hon uppfattas som stel och verkar nedstämd.

Annons

– Det är väldigt många gånger som jag sitter och gråter men det visas inte. Inte för att jag klagar över det, men jag ville bara förtydliga att det är väldigt mycket som inte visas, säger hon till Expressen.

Det som Elahe upplever som mest påfrestande var att hon inte kände någon inledande fysisk attraktion till Jacob. Att närma sig någon man inte är attraherad tyckte Elahe var “obekvämt och jobbigt”.

– Jag sa till mig själv hela tiden att hålla upp fasaden och verkligen försöka eftersom jag hade skuldkänslor att jag kände så, vilket jag inte fattar nu, varför jag tänkte som så. Man kan ju inte kontrollera sina känslor, säger hon.

Trodde inte man kunde hitta en normal kille

I de inledande avsnitten har tittarna fått se hur Elahes familj öser lovord över hennes partner Jacob. Men Elahe menar att det inte riktigt var den korrekta verkligheten.

– De verkar så imponerade för att de hade väldigt låga förväntningar från början och trodde inte alls att man kunde hitta en normal kille i ett tv-program.

SVT:s projektledare för Gift vid första ögonkastet, Siri Bergerud, har i ett mejl till Expressen besvarat den kritik Elahe framför.

”Allt som händer under fyra veckor får inte plats i programmet, men vi jobbar för att ge en så sann version som möjligt. SVT har självklart inga kontrakt med deltagare som reglerar intimitet”, skriver hon.

FOTO: Stina Stjernkvist/SVT

Annons