TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Gert Wingårdh chockas av 70-tals villan: ”Riktigt bra"

13 mar, 2017 
https://image.hant.se/image-4944125?imageId=4944125&width=1320&height=689
Lina Linnros
Gert Wingårdh blir mäkta imponerad av Maja och Eric när de lyckas renovera en 70-tals villa till ett toppmodernt hus i SVT:s serie, Husdrömmar.
Annons

I SVT:s realityserie Husdrömmar får vi följa med programledarna Pernilla Månsson Colt, 50, och arkitekten Gert Wingårdh, 65, när de följer familjer genom både, nya husbyggen och renoveringar av äldre hus. I del 7 är det Maja, 30, och Eric, 35, som drömmer om det första egna huset för familjen att växa i. Det enda de vet är att de inte ska köpa en 70-tals villa, en sån som Maja växte upp i. Men det är precis det som händer. Maja och Eric köper en 180 kvm stort 70-tals hus som de totalrenoverar till en modern villa.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Under de två månaderna som de har som tidsplan för att renovera huset kommer det en del oönskade överraskningar som tillexempel dåliga elledningar.

– Elektrikern har sagt att det kommer kosta runt 80 000kr att ordna. Vi hade budgeterat för 25 000kr. Det känns inte kul men åt andra sidan kan vi inte sova gott på nätterna om vi vet att det är fel på elen, säger Maja.

Utsidan på huset behåller Maja och Eric.

Arkitekten och programledaren Gert Wingårdh tror inte på paret 2-månaders planering.

– Har dom verkligen tänkt igenom allting? Jag är rädd för att det kommer hamna något skåp i något fönster eller att ett rum blir för litet för att man flyttar på en vägg. Jag tror inte de har tänkt igenom det tillräckligt för att bli klara i tid.

Annons

Men tji fick Gert. Familjen flyttar in i tid och gör honom väldigt imponerad.

– Det som har blivit extra lyckat i det här projektet är sambandet mellan kök och vardagsrum, säger Gert.

Efter renoveringen.

– Det är en fin 70-tals villa med jättebra planlösning men när man kom hit första gången verkade allt katastrof. Det var ett jättelitet vardagsrum, kök med skåp i fönstret men det har ju blivit bra. Jag blev jätte överraskad det är ju ett helt modernt hus på insidan nu.

– Men på utsidan är det fortfarande ett 70-tals hus, eller hur? Frågar Pernilla.

– Ja absolut, men det är insidan som räknas.

Pernilla, Maja, Eric och Gert.

Foto: SVT

Annons