Artikeln innehåller reklamlänkar

Gert Fylking akut till sjukhus – inlagd i flera dagar

Radioprofilen Gert Fylking

Häromveckan insjuknade Gert Fylking, 73, och tvingades föras akut till sjukhus i ambulans. Radioprofilen hade drabbats av blodförgiftning och tvingades ligga kvar på sjukhuset i fem dagar.

Radioprofilen Gert Fylking, 73, är en av Sveriges mest folkkära nöjesprofiler. De senaste åren har han dock trappat ner på jobb och hörs alltmer sällan i etern. Men under fredagsmorgonen var han åter tillbaka i Rix FM och Rix Morronzoo.

Det var programledarna Roger Nordin och Laila Bagge som ringde upp sin gamla kollega för att kolla läget, och då avslöjade Gert Fylking att han bara dagar tidigare förts akut till sjukhus.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Gert berättar att han blivit riktigt sjuk, vilket till slut ledde att han tvingades föras i ambulans akut till sjukhus.

– Det började för precis en vecka sedan, då jag blev väldigt dålig, jag fick blodförgiftning och kunde inte stå. Jag tog ambulans till vår granne här på Södermalm i Stockholm, Södersjukhuset. De tog in mig och lade in direkt, jag har aldrig haft sådana plågor i hela mitt liv, berättar Gert Fylking i Rix Morronzoo.

Smärtorna var enorma på grund av blodförgiftningen, men till slut kunde läkarna få bort infektionen han hade drabbats av. Gert Fylking fick dock ligga inlagd på sjukhuset i hela fem dagar innan han kunde åka hem.

– Jag var jävligt dålig, säger han.

Läkarnas upptäckt

Gert Fylking har tidigare haft allvarliga hälsoproblem. För bara några får år sedan var han nära att dö. Fylking berättade då för Hänt hur han plötsligt blivit allvarligt sjuk och till slut låg inlagd på sjukhus i över en månad.

– Jag kunde knappt andas, bara väste och kunde inte gå tio steg utan att jag höll på att kollapsa. Jag tog mig till SÖS, fråga mig inte hur, men blev inlagd direkt och var väl sex timmar från döden. Jag hade inget blod kvar, jag hade hjärtsvikt och mycket vatten ståendes i lungsäcken. I vanliga fall hade jag bara tagit en Alvedon och lagt mig men då hade jag dött i sömnen.

Samtidigt upptäckte läkarna att han hade två tumörer på tjocktarmen. Följden blev operation och en lång väntan på om tumörernas status – till slut fick han reda på att de var ofarliga och inte cancerogent.

– Jag blev inlagd på Stockholms sjukhem, var svag som fan, tappat massa vikt och hade gått ner mig totalt.

Gert Fylking var tidigare gift med Tanja Fylking, 46, som han har sonen Figaro, 12, med. De två var ett par i 15 år, men gick skilda vägar 2016.

LÄS OCKSÅ: Fylkings tuffa tid efter skilsmässan: ”Tappade håret”

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!