George Clooney fruktar det värsta – skyddar hustrun Amal till varje pris

George Clooney är gift med människorättsadvokaten Amal Clooney, vars jobb placerat henne mitt i skottlinjen.

George Clooney, 54, gifte sig med människorättsadvokaten Amal Clooney, 38, i september 2014. För närvarande jobbar hustrun med att försvara Maldivernas förre president Mohammed Nasheed, 48, som avtjänar ett 13 år långt fängelsestraff i hemlandet, dömd för terrorism. Både domen och straffet anses av omvärlden ha varit på grund av att Nasheed under tiden som president jobbade för just mänskliga rättigheter.

Domen har fördömts av såväl Amnesty International som FN och Amal försök ge expresidenten upprättelse och möjlighet till en opartisk rättegång. Det har lett till att hon den senaste tiden mordhotats upprepade gånger.

Dessutom blev hennes kollega knivhuggen då Amal och han för en månad sedan besökte landet för att intervjua sin klient.

– Det var ingen bekväm position att befinna sig i, men jag var fast besluten om att möta Nasheed, förklarar Amal för NBC News.

Några dagar senare träffade hon dock sin klient.

George Clooney är rädd om sin fru, människorättsadvokaten Amal Clooney.

Hustruns farliga arbete har fått George att gå i taket. Förra året flyttade makarna in i ett stort lyxigt slott i grevskapet Berkshire på engelska landsbygden och den senaste tiden har Clooney lagt miljontals kronor på att säkerhet och övervakning av deras nya hem.

I “The Late Show With Stephen Colbert” berättar han om sin oro över Amals jobb på Maldiverna:

– Det är ett farligt land att vara i. Jag är väldigt rädd varje gång hon är där.

Framför allt fruktar skådisen att hans fru ska bli kidnappad eller överfallen på grund av sitt engagemang i landet, vilket hon även öppet uttalat sig om har förlorat allt av vad demokrati heter.

– De håller på att installera ett säkerhetsrum som kommer att vara brand-, bomb- och attacksäkert, berättade en källa i makarnas grannskap för tidningen Us i mitten av februari.

George Clooney och Amal Clooney bygger vidare på sitt lyxigt slott i grevskapet Berkshire med säkerhet och beväpnade vakter.

George har även anställt flera beväpnade livvakter som är vid Amals sida vart hon än går samt placerat ut övervakningskameror runt egendomen. Paret har till och med slutat gå de 300 meterna ner till den lokala puben The Bull Inn och börjat ta bilen dit varje gång de ska äta middag.

– Ingen av dem vill ta några risker, säger en källa till italienska tidningen Grazia.

George Clooney och Amal Clooney ser till att de är säkra på puben The Bull Inn också som ligger i närheten av hemmet..

Foto: IBL