LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

"Game of Thrones"-stjärnan ersätter Mikael Persbrandt i "Beck"

20 mar, 2015 
AvElisabeth Andersson
Fansen sörjer Gunvald Larsson, men det är redan klart vem som ska ersätta honom.
Annons

Beskedet att Mikael Persbrandt hoppar av “Beck”-filmerna slog ner som en bomb i onsdags och reaktionerna lät inte vänta på sig. Fansen tog till sociala medier för att uttrycka sin besvikelse över att vi inte kommer få några fler odödliga Gunvald Larsson-citat levererade framöver.

Mikael Persbrandt hoppar av “Beck” för att satsa på sin internationella karriär. Foto: All Over Press

Men produktionsbolaget har redan hittat en lösning. Gunvald kommer alltså att skrivas ut ur serien och för att fylla tomrummet har en ny roll skapats. “Game of Thrones”-stjärnan Kristofer Hivju kommer att göra entré som den norska polisen Steinar Hovland, Martin Becks nya sidekick.

– Jag har varit ett ”Beck”-fan länge så det var självklart att tacka ja när det gick att lösa schemamässigt. Jag har spelat många farliga män så jag tycker det är väldigt roligt att få spela polis, säger Hivju till Aftonbladet.

Kristofer Hivju belönades med en Guldbagge för sin roll i "Turist". Foto: Stella Pictures
Kristofer Hivju belönades med en Guldbagge för sin roll i “Turist”. Foto: Stella Pictures

Norrmannen är noga med att poängtera att han inte kommer att försöka göra en ny Gunvald utan skapa sin egen rollkaraktär.

Den femte filmen i serien har premiär i januari 2016, och först då kommer vi att få veta vad som händer med karaktären Gunvald Larsson.

Andra gillar också: 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons