Artikeln innehåller reklamlänkar

Gabriel Jonsson om vinsten i Sveriges mästerkock 2019

Gabriel Jonsson är vinnare av Sveriges mästerkock 2019.

Det blev Gabriel Jonsson från Gotland som tog hem titeln Årets mästerkock i TV4:s mattävling Sveriges mästerkock 2019. För Hänt berättar han om den rafflande finalen och vad det bästa med Sveriges mästerkock var.

Årets omgång av Sveriges mästerkock i TV4 har bjudit på en hel del godbitar – och mycket dramatik. När finalen gick av stapeln var det två mycket nervösa deltagare som tog sig an köket i Sveriges mästerkock för sista gången.

Gabriel Jonsson, 30, och Wichudaporn Chaiyasaeng, 36, har båda lagt blod, svett och tårar i årets tävling och i finalavsnittet blev det tydligt att deras färdigheter i köket håller, snudd på, lika hög klass.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Juryn bestående av Mischa Billing och Markus Aujalay får i finalen sällskap av Danyel Couet när det är dags att bedöma Gabriels och Wichudaporns mat.

Det blev slutligen Gabriel Jonsson som vann juryns hjärtan med sin hummersoppa, oxfilé med vitlök och provencalska örter, samt en dessert bestående av chokladbrownie, vit chokladglass och choklad- och violsnö.

När Gabriels namn ropas upp av Markus Aujalay exploderar studion i jubel.

– Så jävla skönt! Där satt den! Sveriges Mästerkock 2019. Alltså, fy fan vilken jävla känsla. Nu verkligen bubblar alla känslor, jag är så jävla överlycklig, säger en överväldigad Gabriel Jonsson efter att han tilldelats förstapriset.

När Hänt intervjuar Gabriel har han hunnit samla sig efter att ha vunnit titeln, vinstpotten på 250 000 kronor och att få ge ut en egen kokbok som ska heta Från Skog Till Bord.

– Det var en bra final, säger Gabriel till Hänt och fortsätter:

– Det är klart att man har en chans att vinna, annars skulle man inte vara i finalen. Jag brukar inte försöka analysera motståndaren så mycket, utan man gör sin grej och så får det bära eller brista.

Det bästa med Sveriges Mästerkock

Att vara med i Sveriges Mästerkock har varit något av ett äventyr med tävlingar, lärdomar och utmaningar. Med sig har Gabriel Jonsson många minnen och erfarenheter. Resan till Madeira var en av inspelningens höjdpunkter.

Men det bästa som följt med efter inspelningen av Sveriges mästerkock är att Gabriel fått vänner för livet.

– Att hänga med ett gäng nyfunna vänner som man delar samma passion med kommer inte hända så många gånger till. Vi har fortfarande kontakt och ska faktiskt ses nu i helgen här på Gotland, säger Gabriel Jonsson till Hänt.

LÄS MER: Leif Mannerström tvingad till sjukhus under Sveriges mästerkock

LÄS MER: Deltagarnas tårar efter överraskningen i Sveriges mästerkock: ”Väldigt jobbigt”

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!