LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fyrabarnsmamman Tilde de Paula Eby är bebissugen: "Man inser att tiden börjar rinna ut"

24 okt, 2014 
AvAngelica Jaako Billenman
Hon har sagt att hon vill ha 300 000 barn, men har fyra. Nu funderar Tilde de Paula Eby på att skaffa ett femte. "Jag har tänkt på det sedan jag fyllde 40" säger hon i podcasten "Livshjulet".
Annons

Programledaren Tilde de Paula Eby, 41, ger sig själv högsta betyg som mamma.

– Jag är supergrym. Jag är skithärlig som mamma. Nej, men om man ska titta på mina barn så tycker jag att jag gör ett bra jobb. De är bra människor, uppriktiga, kärleksfulla, omtänksamma, säger hon i en öppenhjärtig intervju i podcasten “Livshjulet”.

Där berättar också fyrabarnsmamman om när hon fick sitt första barn för fjorton år sedan, sonen Elian.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag kommer ihåg när jag fick mitt första barn, jag var så galet emotionell. Jag satt och grät, och grät, av lycka, säger hon.

DSC_0368
Tilde med maken Thomas och barnen Elian, Zion och Naemi, samt Lovisa – en vän till familjen. Foto: IBL

Nu öppnar Tilde upp för att hon vill skaffa fler barn tillsammans med maken, Hoffmaestro-medlemmen Thomas Eby de Paula, 33. Fast hon funderar mycket på om sista tåget eventuellt har gått. Att hon blivit för gammal.

Annons

– Jag börjar väl bli för gammal. Men det är något när man börjar inse att det inte finns tid för fler, eller möjlighet för fler… Det krigas i mitt huvud kring barnfrågan varje dag, och har gjort sedan jag var 40 tror jag, säger hon i podcasten och fortsätter:

– Det händer något med mig när man inser att tiden börjar rinna ut, ska man inte försöka få ett barn till, man ångrar ju aldrig ett barn. Det är magiskt med familj, det är magiskt med barn.

Tilde har sonen Iliyah, 3, med maken. De andra barnen, sönerna Elian, 14, och Zion, 13, har hon tillsammans med författaren Daniel Möllberg, 42, och dottern Naemi, 9, med Fredrik Bjuhr, 46.

Annons