Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Alexandra Dahlströms avslöjande – 2 månader innan förlossningen

18 jun, 2019 
Hans & Anna Shimoda
Alexandra Dahlström är gravid
Alexandra Dahlström gjorde succé med rollen som Elin i kultfilmen Fucking Åmål för 20 år sedan. Tidigare i år berättade Alexandra att hon väntar sitt första barn – nu avslöjar hon fler detaljer om graviditeten.
Annons
Linnea Henriksson hyllas efter ärliga bilden efter graviditeten: ”Powerkvinna”Brand logo
Linnea Henriksson hyllas efter ärliga bilden efter graviditeten: ”Powerkvinna”

Det var i februari som skådespelerskan Alexandra Dahlström, 35, avslöjade att hon är gravid med sitt första barn.

”Omfamnar 35 jordsnurr med öppna armar. Firar min fölsis genom att klippa klart en ultraromantisk, superdampig musikvideo och tja… bli förälder i sommar med en person jag älskar. Skål!”, skrev hon i ett inlägg på Instagram där hon visade upp den begynnande babykulan.

Då var hon hemlighetsfull med vem pappan till barnet är. Men Alexandra är skriven tillsammans med arkitekten Jakob Wiklander, 33, på Södermalm i Stockholm och när Hänt träffar henne på galapremiären av Lukas Moodyssons nya tv-serie Gösta bekräftar hon att det är han som är fadern.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Ja, det är det. Jakob är min sambo.

Då föds Alexandra Dahlströms första barn

Alexandra Dahlström berättar vidare att graviditeten har gått bra hittills.

Annons

– Jag mår bra. Och har mått jättebra hela tiden.

När är det dags?

– Det finns ju siffror på det där som man får av barnmorskan, säger Alexandra med ett leende och fortsätter:

– Men det är dags i augusti.

Det var 1998 som Alexandra Dahlström slog igenom i ovan nämnda Lukas Moodyssons kultfilm Fucking Åmål där hon spelade mot Rebecka Liljeberg. För sin insats vann Alexandra en Guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll. Filmen i sig vann också Guldbaggar för Bästa film, Bästa regi och Bästa manus.

Efter Fucking Åmål medverkade Alexandra i filmer som Tomten är far till alla barnen och Fröken Sverige. Idag har hon dock lagt skådespeleriet på hyllan och jobbar istället bakom kameran. Hon har bland annat producerat dokumentärfilmer, reklamfilmer, dramafilmer och musikvideos för Felix Herngrens produktionsbolag FLX.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Shimoda Media

Annons