ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Frida Karlssons miljonsuccé – lyxköpet efter separationen

28 mar, 2023 
Daniel Sörensen
Frida Karlssons pengasuccé – det ska hon använda sina miljoner till.S
En kanonsäsong är över för Frida Karlsson, 23.
Skidstjärnan har kört in 2,4 miljoner kronor i vinter och avslöjar för Expressen vad hon ska lägga pengarna på.
– Jag tänker väl att jag kan kosta på mig..., säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Janne Andersson om storbråket med Bojan DjordjicBrand logo
Janne Andersson om storbråket med Bojan Djordjic

Den internationella tävlingssäsongen är slut för alla längdåkare. Nu återstår bara SM-avslutningen för Frida Karlsson, Ebba Andersson och resten av gänget.

Den förstnämnda har gjort en riktigt fin säsong och krönte insatsen med fyra medaljer i VM i slovenska Planica. Detta under Sveriges bästa mästerskap någonsin med totalt tolv VM-pallplatser.

– Jag har ju haft en bra säsong rakt igenom. Tidigare har jag mer slagit till lite då och då - men i vinter har det varit bättre. Så jag är jättenöjd med min säsong med segern i Tour de ski i spetsen. Och sedan ett bra VM på det, säger Karlsson själv till Expressen.

VM-medaljer och Tour de ski-seger.
VM-medaljer och Tour de ski-seger.

”Annars kommer jag nog bara vara...”

Hennes framgång i skidspåret har också genererat en hel del pengar. I vinter har 23-åringen från Sollefteå kört in 1 842 000 kronor i prispengar i världscupen plus 562 000 kronor i bonus från skidförbundet. Lägg därtill hennes sponsorbonusar (okänt belopp). Det blir en hygglig slant för Frida Karlsson.

Annons

Vad ska hon göra för pengarna?

– Ja du, bra fråga. Jag tänker väl att jag kan kosta på mig en resa i alla fall. Annars kommer jag nog bara vara tråkig och spara, svarar hon Expressen.

– Det blir en sista-minuten-resa nånstans!

Men ännu har hon inte sett skymten av de 2 404 000 kronorna som hon kört in – hon har nämligen en annan person som sköter ekonomin.

Har gjort slut med pojkvännen William Poromaa

Oklart är också vem hon väljer att ta med sig på resan. Troligtvis blir det inte ex-pojkvännen William Poromaa, 22, i alla fall. Paret bekräftade tidigare i mars att de valt att gå skilda vägar efter flera år ihop.

Frida Karlsson och William Poromaa bröt upp officiellt i början av mars.
Frida Karlsson och William Poromaa bröt upp officiellt i början av mars.

Det visade sig att paret egentligen hade gjort slut för flera månader sedan, men valt att mörka det för att reaktionerna inte skulle gå ut över skidåkningen.

– Vi kände att vi ville ha fokus på det sportsliga och inte behöva svara på sådana här frågor. Efter VM kände jag: ”Äh, skönt att slippa stå och låtsas i intervjuer”. Vi har inte brutit kontakten helt utan är fortfarande bra kompisar. Det har väl varit ett par gånger man har behövt svara på frågor när det gått bra för den andre, sa Frida Karlsson till Expressen.

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons