ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Frida Karlssons avslöjande om händelsen efter olyckan: ”Polisförhör”

29 jun, 2023 
Daniel Sörensen
Frida Karlssons avslöjande om händelsen efter olyckan: ”Polisförhör”
Precis efter att säsongen tog slut berättade Frida Karlsson att hon hade varit med om en bilkrasch några veckor innan VM i Planica.
Nu avslöjar hon flera detaljer om händelsen.
– Jag åker runt och benskejtar i en timme – samtidigt som jag är med i ett polisförhör, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja Pärson om husbygget: ”Så länge Filippa får bestämma”Brand logo
Anja Pärson om husbygget: ”Så länge Filippa får bestämma”

I mitten av april avslöjade Frida Karlsson, 23, att hon varit med om en allvarlig bilkrasch strax innan VM i slovenska Planica. Längdstjärnan gästade P4 Extra och berättade att hon hade avråtts att åka på mästerskapet eftersom hon hade lite ont i nacken och eventuellt en lättare hjärnskakning.

Jag börjar bli less på att det alltid händer saker runt mig. Jag fattar inte, håller folk tyst om allt som händer dem eller är det bara jag som är extremt klumpig? Jag har försökt hyssja ner det här och få det att gå under radarn, sa hon i radioprogrammet.

I samma veva sa hon att det trots omständigheterna hade gått bra för både henne och för den andra föraren, men att bilarna ”blev skrot” och kördes till tippen. Hon hemlighöll händelsen till efter säsongen eftersom hon inte ville att det skulle få så stort fokus – även uppbrottet med ex-pojkvännen William Poromaa tystades ner till efter VM. Trots olyckan bara några veckor tidigare lyckades Frida Karlsson ta fyra medaljer under mästerskapet.

Frida Karlsson i världscupen.
Frida Karlsson i världscupen.

Blev helt chockad efter olyckan

I en ny intervju med Expressen berättar skidstjärnan mer om den otäcka händelsen. Krocken ägde rum i Östersund, där Karlsson bor. Hon skulle till ett träningspass på skidstadion och hon var lite ouppmärksam när hon körde in i en erkänt farlig korsning.

Annons

– Det första jag sa efter smällen var att ”Jag ska inte på något sjukhus – jag ska i väg och träna nu”. Men jag var ju i chock, säger hon till tidningen.

Men i stället för att åka och träna fick hennes fysioterapeut Marcus Bystedt komma och hämta henne och ta hand om henne. Nu i efterhand erkänner hon att hon blev skärrad och chockad – händelsen kvalar in som en av de de läskigaste hon har varit med om i sitt liv.

”Försöker hålla ner stressnivån”

Någon vecka efter olyckan tränade hon i Italien. Det var sista lägret inför VM. Plötsligt ringde hennes telefon flera gånger, men hon kunde inte svara då. Senare noterade hon att hon fått ett sms... från polisen.

– ”Du måste svara nu! Det här är ett polisförhör”. Och jag bara liksom: ”Va!?” Jag är på förläger inför VM, kämpar varje dag med att försöka hålla ner stressnivån – och så händer det där. Jag åker runt och benskejtar i en timme – samtidigt som jag är med i ett polisförhör, berättar hon för Expressen.

Hon tog själv på sig skulden och erbjöd sig att betala böter, vilket hon senare dömdes att göra. Frida Karlsson hävdar att hon blivit en bättre bilförare efter att ha varit med om olyckan... och hon har aldrig tagit samma väg till träningsstadion igen.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Henrik Montgomery/TT

Annons