ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Frida Karlsson efter kritiken – svingar mot experten: ”Ingen aning”

23 feb, 2023 
Daniel Sörensen
Frida Karlsson bemöter Vidar Löfshus kritik.
Frida Karlsson ifrågasattes av Vidar Löfshus i norsk tv inför skid-VM.
Nu bemöter längdstjärnan kritiken.
– Har ingen aning, säger hon till Dagbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”Brand logo
Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”

De dominanta norskorna Marit Björgen och Therese Johaug har avslutat sina karriärer och positionen som ohotad världsetta är vakant. Det är med andra ord fritt fram för svenska stjärnåkaren Frida Karlsson, 23, att ta över skidvärlden.

Svenskan vann Tour de Ski så sent som i januari och är den åkare som de flesta spår ska ta över efter Johaug, 34, som lade upp skidorna på hyllan efter förra säsongen och som nu ska bli mamma.

Orolig för Frida Karlssons hälsobakgrund

Men en som är osäker på huruvida Frida Karlsson kommer kunna axla rollen är den före detta norska landslagschefen Vidar Löfshus. I en intervju med Dagbladet TVsport sade han tidigare i veckan att han är orolig för hennes bakgrund med hälsoproblem som bland annat resulterat i tävlingsstopp och kollapser under tävlingar.

Frida Karlsson kraschade efter målgången i Tour de Ski. Men vann ändå hela touren.
Frida Karlsson kraschade efter målgången i Tour de Ski. Men vann ändå hela touren.

– Att Frida är bra och kommer att dominera längdsporten i många år är det inget tvivel om. Det finns en del saker som gör att man inte tror att hon blir en enväldig drottning på samma sätt som Marit Björgen och Therese Johaug var, sa han i Dagbladet-programmet MaxPuls och fortsatte:

Annons

– Jag tycker väldigt synd om Frida, att hon går igenom såna perioder. Jag har inte koll på vad som sker runt henne, men hon haft perioder med näringsbrist och det är möjligt att hon inte har full kontroll över det. Det blir väldigt instabilt och inte minst skört.

Bemöter norska kritiken

När Frida Karlsson och de andra VM-åkarna mötte pressen i österrikiska Villach under onsdagen fick hon frågor om Löfshus uttalande.

– Han har nog gjort uttalanden om mig tidigare, utan att ha haft någon grund för vad han säger. Det stör mig inte så mycket. Jag har vant mig vid det, säger 23-åringen till Dagbladet.

Frida Karlsson mötte presskåren i Österrike, där svenska åkarna bor under VM.
Frida Karlsson mötte presskåren i Österrike, där svenska åkarna bor under VM.

Den norska tidningen frågar sedan hur det känns att höra den typen av ifrågasättanden som Löfshus kommit med, med tanke på att hon varit öppen med sina hälsoproblem med bland annat näringsbrist och flertalet krascher i olika målfållor.

Annons

– Jag vet vad jag gör själv, vad jag jobbar med och hur jag tänker. Jag har ett lag runt mig som jag har fullt förtroende för, så det gör inte så mycket om någon säger något om något de inte har en aning om, svarar Karlsson.

VM i slovenska Planica inleds för svensk del under torsdagen då damernas sprint går av stapeln. Frida Karlsson gör sin entré i samband med damernas skiathlon som äger rum på lördag.

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Lasse Allard/Aftonbladet/TT, Christine Olsson/TT, Heiko Junge/NTB/TT

Annons