ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Frida Karlsson bekräftar dolda husdrömmen – efter stora miljonsuccén

04 jul, 2023 
Daniel Sörensen
Frida Karlsson bekräftar dolda husdrömmen – efter stora miljonsuccén.
Hon har tjänat flera miljoner under året som gått.
Nu har Frida Karlsson bestämt sig för vad hon ska lägga sina pengar på i framtiden.
– Det är klart jag drömmer om det, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesökBrand logo
Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesök

2022 var ett ekonomiskt rekordår för längdstjärnan Frida Karlsson, 23. Under säsongen hann hon bland annat med att som första svenska på 15 år vinna Tour de ski. Dessutom krönte hon insatsen med fyra medaljer i VM i slovenska Planica. Detta under Sveriges bästa mästerskap någonsin med totalt tolv VM-pallplatser.

De fina prestationerna i skidspåren resulterade i att Karlssons bolag ”FK Sports and Marketing AB” gick plus med 2,8 miljoner kronor i fjol – nu finns det omkring 7 miljoner kronor i tillgångar.

– Det låter bra. Och det är ju en trygghet. Att inte behöva ha det som fokus, utan du vet att du kan betala till exempel din hyra utan problem. Och det är ju ingen självklarhet. Speciellt inte som skidåkare, svarar hon när Expressen frågar henne om bolagets ekonomi.

Pengar rullar in som det ska, det går bra nu.
Pengar rullar in som det ska, det går bra nu.

”Bo på ett ställe med alla årstider”

I samma veva börjar Frida Karlsson och tidningens reporter att diskutera hur hon i framtiden ska använda sina pengar. Det visar sig att 23-åringen från Sollefteå faktiskt har en liten dröm – om en gård på landet. Hon tror nämligen inte att hon kommer att bo i sin nuvarande lägenhet i Östersund hela livet.

Annons

– Det är klart jag drömmer om det. Men det ska vara vid rätt tillfälle, på rätt plats. Det är mycket som ska stämma innan man slår till. Jag vill framför allt ha en gård. Med trädgård och grönsaksland – det skulle vara kul att få odla lite, säger hon till Expressen.

Drömmar om en odlingslott och en stor trädgård.
Drömmar om en odlingslott och en stor trädgård.

Frågan är i sådana fall var exakt den där gården med trädgård och odlingsland ska ligga någonstans? Mest lutar det åt barndomstryggheten Ångermanland, alternativt Jämtland där hon också trivs bra.

– Jag har alltid sagt att när jag har familj vill jag bo på ett ställe med alla årstider. Helst i Sverige. Och då hamnar jag nog i en radie runt Sollefteå, ungefär. Men jag kan räkna in Östersund där också, säger hon.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Christine Olsson/TT

Annons