TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Frida Hansdotters om relationen till prins Daniel idag

03 maj, 2020 
Linnea Lundgren
Frida Hansdotter
Frida Hansdotter gjorde succé då hon under förra veckan slog rekordet i att sitta i så kallad jägarvila i Mästarnas mästare.
Men hur nära är egentligen relationen med släktingen prins Daniel?
Annons
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2020Brand logo
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2020

Frida Hansdotters, 34, kross av det gamla mästarrekordet i jägarvila, där man sitter med ryggen och väggen och benen i 90 grader, har fått stor uppmärksamhet den senaste veckan.

Det var i SVT-programmet Mästarnas mästare som den nyligen pensionerade utförsåkaren Frida Hansdotter satt 26 minuter i 90 grader – och reaktionerna har varit stora. I en intervju med Aftonbladet säger hon att hon inte kunde ana hur mycket folk skulle engagera sig, något som den tidigare alpina stjärnan tycker är väldigt roligt.

– Det är helt otroligt vad vad folk hört av sig. Inlägget jag gjorde på Instagram tror jag hade över 1000 kommentarer. Helt fantastiskt. Det är nästan som att man gjort ett resultat i backen, säger hon till tidningen.

Släkt med prins Daniel

Under Idrottsgalan 2019 fick Frida Hansdotter för första gången träffa sin kungliga släkting. Under middagen satt nämligen den olympiska medaljören bredvid prins Daniel, gift med kronprinsessan Victoria. Trots att de både är släkt med varandra dröjde det många år innan det träffades, så här sa Frida till Expressen då.

Annons

– Det är trevligt. Kul att få träffa Daniel för första gången. Det är väldigt blandade samtalsämnen och vi har haft jättetrevligt alla vid bordet.”

Hur är de båda släktingar då? Jo, Frida Hansdotters mamma är kusin med prins Daniels mamma, vilket gör dem till sysslingar. När Frida berättar om sin relation med prinsen, säger hon:

– Han är supertrevlig. Jag träffade honom nere i Lausanne också under OS-presentationen, och det är kul att träffa honom eftersom många frågar om vi känner varandra.

Nya jobbet

Härnäst väntar ett nytt uppdrag för Frida. Något hon också kommer att göra tillsammans med sin sambo Richard Jansson. De båda har precis fått uppdraget att hoppa in som tränare för det allsvenska bandylaget, Västanfors IF.

– Min sambo Richard höll på med bandy när han var yngre och jag har tränat mycket och varit på en ganska hög nivå. Så vi tyckte det kändes inspirerande. Det ska blir kul att träna de grabbarna och hoppas att de tycker den träningen som vi lägger upp är rolig, säger Hansdotter till Aftonbladet.

FOTO: TT/SVT

Annons