Fredrik Skavlans tunga familjesorg efter dödsfallet

Fredrik Skavlan och Maria Bonnevie

Fredrik Skavlan lever tillsammans med sin hustru Maria Bonnevie och deras barn.
Nu berättar programledaren om sorgen efter ett tragiskt dödsfall som drabbat familjen.
– Tack för allt, skriver Fredrik på Instagram.

Den norska programledaren Fredrik Skavlan, 53, har en lång karriär bakom sig. För svenska folket är han kanske mest känd för sin talkshow Skavlan, som sänds på SVT, där han genom åren har intervjuat flera av världens mäktigaste personer. Programmet har sänts i Sverige sedan 2009 och fortsätter att locka många tittare på fredagskvällarna.

När det kommer till privatlivet är Fredrik gift med den svensk-norska skådespelerskan Maria Bonnevie, 46, sedan 14 år tillbaka. 2018 föddes deras tredje gemensamma barn och eftersom Fredrik även har tre barn sedan tidigare relationer är han alltså sexbarnsfar.

Maria och Fredrik har valt att vara väldigt privata med sin relation och har hållit barnen utanför rampljuset. De syns varken i makarnas sociala medier-kanaler och följer sällan med vid offentliga tillställningar.

Tv-profilens ärliga ord om ekonomin

Fredrik Skavlan är mest van vid att vara den som intervjuar men ställer titt som tätt upp på att besvara frågor själv. När han i höstas var med i hotellmagnaten Petter Stordalens, 57, podcast Stormkast med Valebrokk og Stordalen berättade Fredrik att det går väldigt bra för honom ekonomiskt just nu.

– Jag har ingen aning om vad jag har på kontot. Larmet går hos mig när kortet inte fungerar i butiken. Jag har inte varit inne på min internetbank på 15 år, sa han då.

Fredrik Skavlan hintade även om att han ofta för över pengar till sina barn genom den norska motsvarigheten till Swish, vilket är Vipps.

– Vipps har räddat mig och gjort livet lättare. Jag har mycket fin kontakt med mina barn på Vipps, sa Fredrik i podden.

Fredrik Skavlans sorg efter dödsfallet

Över 23 000 människor följer den norska programledaren på Instagram. Även där har han valt att vara väldigt sparsam med uppdateringar om sitt privatliv och det är oftast tecknade bilder som fansen får ta del av.

Förra veckan delade Fredrik dock med sig av ett inlägg som sticker ut i flödet. Intill en bild på familjens hund, Bruno, skriver han:

”2007-2020. Tack för allt, Bruno”.

Hunden, som familjen har haft i många år, har alltså somnat in – 13 år gammal. I kommentarsfältet stöttas Fredrik Skavlan av både vänner och följare. Även familjemedlemmar har skickat hälsningar och det är tydligt att det älskade husdjuret sörjs av många människor.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

”Den finaste av dem alla”, skriver dottern Susanne Skavlan i en kommentar till inlägget.

”Vila i frid Bruno”, hälsar en annan.

”Åh nej, finaste Bruno. Så sorgligt”, skriver en tredje.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Andreas Fadum/TT