LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Fredrik Skavlan om mardrömshändelsen med barnen: ”Helt förstörd”

01 mar, 2024 
Linn Seipel
fredrik skavlan maria bonnevie
Fredrik Skavlan och frun Maria Bonnevie håller gärna låg profil med privatlivet – tills nu då Fredrik i en ny intervju plötsligt öppnar upp om barnen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergfeldt om kritiken: ”Folk som bara tycker att jag är dålig”Brand logo
Carina Bergfeldt om kritiken: ”Folk som bara tycker att jag är dålig”

Norska programledaren Fredrik Skavlan, 57, drev sitt intervjuprogram Skavlan på SVT i hela 13 år innan han valde att lägga ned. För åtminstone Sveriges del blev ersättaren Carina Bergfeldt, 44, med sin talkshow med samma namn.

Under sina år har Fredrik Skavlan mött en hel arsenal prestigefulla intervjuobjekt, däribland exempelvis prinsessan Madeleine med maken Chris O’Neill, Dalai Lama och Greta Thunberg.

Privat så har Fredrik varit gift med den svensk-norska skådespelaren Maria Bonnevie, 50, i snart 20 år. År 2018 föddes deras tredje gemensamma barn och eftersom Fredrik även har tre barn sedan tidigare relationer är han summa summarum pappa till inget mindre än sex barn. Även Maria har ett förflutet, med ingen mindre än Mikael Persbrandt, 60. De var förlovade – men det blev inga barn.

Annons

Fredrik Skavlan öppnar på locket – intima detaljerna om familjelivet med Maria Bonnevie

Fredrik har nu för ovanlighetens skull berättat intima detaljer från sitt familjeliv. Detta i den norska podden Min barneoppdragelse [Mina barns uppväxt, reds anm], som drivs av Solveig Kloppens, 52, skriver norska Se og Hør.

– Jag är typen som pratar om saker och ting. Jag är till exempel väldigt strikt på att inte slänga mat, och att inte ha ett helt omedvetet förhållande med mycket ätande mellan måltiderna (...) Jag är noga med godis, det är på lördagar, säger Fredrik i podden exempelvis om sig själv som förälder.

Han beskriver vidare att han tycker det är viktigt med en balans. Att kunna vara både strikt och mjuk i sitt föräldraskap – och att allt är grundat i kärlek.

– Men jag vill också få dem att uthärda världen. För barn måste bli vuxna och de måste ut i en värld som tyvärr är ganska orättvis och tuff ibland. Och jag tycker inte att vi gör någon en björntjänst genom att få dem att växa upp och inte tolerera kritik eller motstånd, säger han.

Annons

Fredrik Skavlans mardrömsscenario med barnen: ”Helt förstörd”

Längre in i intervjun ges Fredrik exempel på ett antal scenarios som kan uppstå då man har barn i tonåren, varpå han får svara hur han hade agerat. Ett av dessa berör vad Fredrik hade gjort om han hittade ”ett vitt puder” i sin 18-åriga sons jackficka.

– Jag tror att jag skulle ha blivit helt förstörd. Jag hade försökt att inte vara arg, orimlig och bestraffande. Utan att komma in i någon form av dialog. Jag hade definitivt konfronterat honom, men jag hade försökt göra det på ett sätt som tog konflikten ur det. Det vill säga, jag hade försökt göra det när vi inte var mitt i konflikten. Tajming är väldigt viktigt här.

FOTO: Javad Parsa / NTB, Frode Hansen, VG / TT

Annons